NADZORNI SVET

Janšev odvetnik Matoz zasedel to vplivno funkcijo

Franci Matoz je prvi nadzornik v Luki Koper.
Fotografija: Odvetnik Franci Matoz. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Odvetnik Franci Matoz. FOTO: Marko Feist

Nadzorni svet Luke Koper v novi sestavi je na današnji ustanovni seji za svojega predsednika s šestimi glasovi za in tremi vzdržanimi izvolil odvetnika Francija Matoza, za njegovo namestnico pa Nevenko Črešnar Pergar. Ob tem so na novo sestavili komisije nadzornega sveta in članstvo v njih ter dodali še komisijo za strateški razvoj.

Komisijo za strateški razvoj so ustanovili, ker menijo, da »je to nujno potrebno glede na izzive, glede na evropska sredstva«, je po zaključku seje dejal Matoz. Uprava družbe je na seji podala tudi kratko poročilo, predstavitev trenutnega stanja in strategije Luke. Na vprašanje o oceni dela uprave je Matoz priznal, da dokler zadev ne spozna osebno, zavzame stališče lastnika. »Na skupščini je bilo delo (uprave) ocenjeno kot dobro, iz tega razloga lahko trenutno samo delim enako mnenje.«

Matoz je ob tem zatrdil, da dejstvo, da že sedi v dveh nadzornih svetih, ne bo predstavljalo nikakršne ovire in da bo zadeve lahko normalno usklajeval. Na naslednji seji, ki bo v kratkem, bodo sicer imeli nekaj več vprašanj za upravo, ko se bodo seznanjali z njenimi načrti in tekočimi zadevami.

Na skupščini delničarjev konec junija so na predlog Slovenskega državnega holdinga (SDH) imenovali pet novih nadzornikov družbe, predstavnikov kapitala. Nadzornikom Radu Antoloviću, predsedniku nadzornega sveta Urošu Iliću, Milanu Jelencu, Andražu Lipotu in Barbari Nose je namreč 1. julija potekel mandat. Na predlog SDH so delničarji za nadzornika Luke Koper ponovno izvolili Antolovića, poleg njega pa so poleg Matoza in Črešnar Pergarjeve imenovali še Andreja Koprivca in Božidarja Godnjavca. V nadzornem svetu kot predstavnica Mestne občine Koper sedi še Tamara Kozlovič ter trije predstavniki delavcev: Mladen Jovičić, Mehrudin Vukovič in Rok Parovel.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije