KORONAVIRUS

Končno! Janša sporočil: od ponedeljka cepljenje za vse

Zapisal je, da je čas za normalno poletje.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Premier Janez Janša je sporočil, da bo od ponedeljka, 10. maja, cepljenje tudi vseh odraslih pod 50 let starosti. »Do poletja bomo zagotovili dovolj cepiva za vse. Bodimo odgovorni do sebe in drugih, #CepimoSe in zdržimo še nekaj tednov. Čas je za normalno poletje,« je zapisal.



Janša je torej napovedal spremembo strategije cepljenja, po kateri so zdaj med prednostnimi skupinami starejši od 50 let, kronični bolniki in kritična infrastruktura.

Ob spremembi strategije cepljenja bo uvedena nova aplikacija za naročanje na cepljenje, podrobnosti pa naj bi na današnji tiskovni konferenci predstavil minister za zdravje Janez Poklukar. Po dosedanjih zagotovilih, naj bi tiste, ki so se doslej prijavili že prek javne uprave in/ali pri osebnem zdravniku, avtomatsko uvrstili v aplikacijo oz. jih o tem obvestili.

Državni sekretar, pristojen za koordinacijo cepljenja Jelko Kacin, je v sredo povedal, da ima Slovenija maja zagotovljenih najmanj 450.000 odmerkov cepiva, kar bo pospešilo cepljenje pri nas. Pospešitev pa je odvisna tudi od sposobnosti cepilnih centrov, ki se bodo morali pripraviti na bolj množično cepljenje proti covidu 19.

--> Tako se lahko izognete neželenim stranskim učinkom po cepljenju

image_alt
To cepivo je dobilo največ Slovencev: znano, kako je učinkovito


image_alt
Precepili populacijo, a spet ustavljajo javno življenje

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije