ZA NARODOV BLAGOR

Janša predlagal enourno oddajo, RTV odgovarja na twitterju

Vlada je želela, da bi RTV Slovenija pripravila oddajo o covidu s predsednikom vlade Janezom Janšo.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Voranc Vogel, Delo, Blaž Samec, Delo. Montaža: A. L.
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Voranc Vogel, Delo, Blaž Samec, Delo. Montaža: A. L.

V danih razmerah, ko se vse vrti okoli koronavirusa, okuženih, ukrepov in smrti, nobena informacija ne sme biti odveč, saj ljudje očitno še vedno veliko stvari ne vedo. Sploh če sodimo po tem, kako nosijo maske, se še vedno družijo, da so nakupovalna središča, kjer so nekatere trgovine odprte, polna itd. 

Vlada Janeza Janše je predlagala, da bi o covidu 19 in ukrepih govorili v enourni oddaji na državni in javni televiziji. Janša je na twitterju v četrtek zapisal takole: »Smo sredi izjemno resnih razmer, neprimerljivih s čemerkoli, kar smo preživeli doslej. @RTV_Slovenija smo za nedeljo ali ponedeljek predlagali 1h pogovor o stanju in ukrepih @vladaRS . A "nacionalka" s 3 programi nima programskega časa. Edina javna TV v katerikoli državi


Koronavirus kroji naša življenja. FOTO: Nexu Science Communication, Reuters
Koronavirus kroji naša življenja. FOTO: Nexu Science Communication, Reuters
Drugo vprašanje je seveda, kako bi to oddajo pripravili in ali bi bila namenjena političnemu streljanju puščic ali dejansko covidu 19 brez obtoževanja in podtikanja. 

RTV Slovenija bi v oddajo o covidu 19 povabila opozicijo

Na RTV Slovenija smo poslali vprašanje, zakaj so zavrnili Janšo. Odgovorili nam niso, so pa zapisali odgovor Janši na twitterju, in sicer, da so ga v zadnjih dveh mesecih že večkrat vabili v svoje oddaje, pa so jih iz njegovega kabineta vsakokrat zavrnili.

Dodali so še, da bi enourno oddajo z njim pripravili konec novembra ali v začetku decembra, sledil pa bi tudi pogovor z opozicijo.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije