PESIMISTIČEN GLEDE DOBAVE CEPIVA

Janša: Pred nami je tretji val epidemije

Pred glasovanjem v državnem zboru je zbrane nagovoril tudi premier Janez Janša.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Vlada RS
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Vlada RS

Poslanci so po več kot šesturni izredni seji potrdili imenovanje novega ministra za zdravje Janeza Poklukarja. Pred glasovanjem je v parlamentu spregovoril tudi premier Janez Janša, ki je dejal, da je šlo za nevladne organizacije v zadnjih desetih letih več denarja kot za investicije v zdravstvo. »Treba se bo odločiti, kaj so naše prioritete. V zadnjih letih so bile te prioritete napačne,« je poudaril.

Glede dobave cepiva v prihodnje Janša ni najbolj optimističen. Najave dobave cepiva so bile po njegovih besedah decembra večje, kot so se zgodile v prihodnjih dveh mesecih. »Tudi za prihodnje mesece nismo optimistični. EU je uspelo cepiti samo štiri odstotke prebivalstva. To stanje se mora urediti,« je dejal in dodal, da bo Slovenija iskala dodatne možnosti za dobavo cepiva.

Premier je opozoril, da težkih časov še ne bo kmalu konec: »Pred nami so tedni in meseci, ko bomo še vedno soočeni z epidemijo. Dejstvo je, da je pred nami tretji val in nove različice koronavirusa. Vprašanje je, kako močan bo ta val.« 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas