EPIDEMIJA

Janša opozarja: V teh državah bodite previdni (FOTO)

Število okužb narašča po vsej Evropi.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: zaslonski posnetek

Število okužb z novim koronavirusom v Sloveniji narašča, v četrtek so pristojni pri nas potrdili 116 novih primerov. Povečalo se je tudi število hospitaliziranih bolnikov. Ta teden je Nacionalni inštitut za javno zdravje (Nijz) objavil aktualne podatke o epidemiji v Evropi. Zemljevid s podatki je objavil tudi premier Janez Janša, ki opozarja, da moramo biti v državah z velikim številom okužb še posebej previdni.



Z najslabšo epidemiološko situacijo v Evropi se trenutno bori Francija, kjer so v enem dnevu potrdili več kot 26.000 novih primerov, tri tisoč manj primerov je potrdila Velika Britanija. Število novih okužb strmo narašča tudi v Grčiji, Italiji, povsem varno pa ni niti na Hrvaškem, kjer beležijo nekaj manj kot 200 novih okužb dnevno.

image_alt
Mario Fafangel razkriva, koliko cepljenih mora zaradi koronavirusa v bolnišnico


V Sloveniji je trenutno po ocenah Nijz aktivnih 970 primerov okužb, sedemdnevno povprečje pa znaša 76. Število aktivnih primerov okužb se je v primerjavi z dnevom prej povečalo za 54, sedemdnevno povprečje števila potrjenih primerov okužb pa za osem. Medtem 14-dnevno povprečje števila okužb na 100.000 prebivalcev znaša 45, kažejo podatki Nijz.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije