PO AFERI IZ UKC

Janša odgovarja Golobu: Urška ni Bošnjakova nečakinja ...

»Naj ne trosi neumnosti po TV-studiih,« mu svetuje prvak opozicije.
Fotografija: Janša se je obregnil ob Golobovo spremljevalko in njene bivše. FOTO: Johanna Geron, Reuters
Odpri galerijo
Janša se je obregnil ob Golobovo spremljevalko in njene bivše. FOTO: Johanna Geron, Reuters

Prejšnji teden so v javnost prišla razkritja o sumljivi praksi nevrokirurga Romana Bošnjaka iz ljubljanskega UKC. Državljanka Severne Makedonije je morala za operacijo poleg plačila 27.000 evrov po rednem ceniku zdravniku za »zasebni honorar« nakazati še 6000 evrov na račun podjetja v Hongkongu. Več o tem preberite tukaj.

Premier Robert Golob je ob komentiranju afere namignil, da je nevrokirurg Bošnjak v sorodstvu s političnim veljakom. Bolj konkretno o tem ni želel govoriti. So pa novinarji oddaje Tarča včeraj objavili, da je Bošnjak v sorodstvenih vezeh z Janezom Janšo. Po njihovih informacijah naj bi bil stric Janševe žene Urške Bačovnik Janša. O tem lahko preberete tu.  

Janša je danes to informacijo zanikal. Na twitterju je zapisal: »Moja soproga Urška Bačovnik Janša ni nečakinja kirurga Romana Bošnjaka oziroma njegova bližnja sorodnica. Res pa je njena mama njegova daljna sorodnica. Sam pa sem z njim povezan manj, kot je g. Robert Golob povezan z bivšimi od svoje spremljevalke Tine Gaber, zato naj ne trosi neumnosti po TV-studiih.«

Janša točnih sorodstvenih vezi ni pojasnil. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije