debirokratizacije, investicije v šolstvo in šport ter zakon o dolgotrajni oskrbi, ki ga je vlada vložila v državni zbor." />
JASNO IN GLASNO

Janša o novi koaliciji: SDS ne izključuje nikogar, postavlja pa pogoje za sodelovanje

Kot najpomembnejše ukrepe, ki jih je sprejela aktualna vlada, je izpostavil spremembe na področju debirokratizacije, investicije v šolstvo in šport ter zakon o dolgotrajni oskrbi, ki ga je vlada vložila v državni zbor.
Fotografija: Premier Janez Janša. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Premier Janez Janša. FOTO: Jure Eržen, Delo

Predsednik SDS in premier Janez Janša je v soboto na regionalnem srečanju stranke v Leskovcu pri Krškem povedal, da SDS ne izključuje nikogar, da pa za sodelovanje v prihodnjih vladnih koalicijah postavlja nekatere vsebinske pogoje, kot so delo za skupno dobro, in ne za lastne interese, ter postavljanje interesov slovenskih ljudi v ospredje.

Zaradi tega govora o odprtih mejah in migrantskih koridorjih ne more biti, so Janševe besede povzeli na spletni strani SDS. Med pogoji za sodelovanje v prihodnji koaliciji je prvak SDS navedel še striktno spoštovanje vrednot slovenske ustave. Prav tako morajo stranke, ki bodo sodelovale s SDS v prihodnji koaliciji, vnaprej povedati, da bodo podprle resolucijo Evropskega parlamenta o obsodbi vseh totalitarnih režimov.

Predsednik vlade je ob tem izpostavil še, da precepljenost prebivalstva proti covidu 19 še vedno ni na želeni ravni, saj se nekateri ne želijo cepiti. »Težko je poslušati tiste, ki se norčujejo iz ukrepov, češ, meni ne bo nič hudega. Zaradi njih umirajo ali težko zbolevajo drugi,« je dodal.

Janša se je osredotočil tudi na prihajajoče volilno leto. Povedal je, da je bilo do zdaj opravljenega veliko dela, čeprav se je država soočala in se še vedno sooča z epidemijo. Ob tem je vlada naletela na kritike opozicije, ki v preteklih letih po njegovem ni veliko naredila: »Zaradi slabega upravljanja države veliko ni bilo narejenega, potrošenega pa je bilo veliko denarja. Danes sicer poslušamo, da bodo tisti, ki niso zgradili enega samega doma za starejše ali ene same bolnišnice, delali stvari drugače.«

Kot najpomembnejše ukrepe, ki jih je sprejela aktualna vlada, pa je Janša izpostavil spremembe na področju debirokratizacije, investicije v šolstvo in šport ter zakon o dolgotrajni oskrbi, ki ga je vlada vložila v državni zbor, še navajajo na spletni strani SDS.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije