ODZIV

Janša o ljudožercih in kanibalizmu

Predsednik vlade se je odzval na sporazum in odločitev o povolilnem sodelovanju opozicijskih strank.
Fotografija: Predsednik vlade se je odzval na sporazum, ki so ga v soboto potrdila vodstva opozicijskih strank. Podpisati ga nameravajo v torek. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Predsednik vlade se je odzval na sporazum, ki so ga v soboto potrdila vodstva opozicijskih strank. Podpisati ga nameravajo v torek. FOTO: Voranc Vogel

Vodstva strank LMŠ, Levice, SD in SAB so v soboto potrdila sporazum o povolilnem sodelovanju. Podpis sporazuma so napovedali za torek, ko nameravajo na skupni novinarski konferenci tudi razkriti vsebino sporazuma.

Na odločitev opozicijskih strank, da se povežejo in se zavežejo k povolilnemu sodelovanju, se je odzval tudi predsednik vlade Janez Janša. »Hm. Nočete razdeljene države, hkrati pa podpisujete izključevalni sporazum proti vsem ostalim, ki niso #prvorazredni? Kot da bi ljudožerci obsojali kanibalizem,« je zapisal.



Pobudo za povolilno sodelovanje in povezovanje je avgusta podal prvak LMŠ Marjan Šarec. Takrat je predlagal tri točke: normalizacijo Slovenije, sestavo vlade brez SDS in strank, ki jo podpirajo, in dogovor, da mandatarja izbere stranka z največ glasovi na volitvah.«

Koordinator stranke Levice Luka Mesec je dejal, da je sporazum temeljni kamen za postavitev vlade, ki bo morala državo popeljati iz kaosa, v katerem smo se znašli zaradi razdiralnih, protidemokratičnih in skrajno desnih politik vlade Janeza Janše.

Predsednica SD Tanja Fajon je po klavzuri in odločitvi, da sklenejo politični sporazum o sodelovanju, dejala, da si želi, da skupaj vodijo Slovenijo v odgovorno v prihodnost, ki bo boljša, kot je danes. »Samo od nas je odvisno, kakšna bo prihodnost. Ne morem sprejeti, da smo zaradi razdiralne in sovražne vlade, ki je Slovenijo pahnila v kaos, v epidemiji izgubili toliko ljudi. Mnogi so bili žrtve virusa, mnogi pa nedopustnih čakalnih dob, prepozno postavljenih diagnoz in izčrpanosti zdravstvenega osebja,« je dejala.

Svet SAB je o besedilu sporazuma odločal že v torek, ko so voditelji teh štirih opozicijskih strank besedilo sporazuma parafirali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije