POZIV

»Janša naj preneha s podtikanji, država naj zagotovi maske v šolah«

V Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (Sviz) poudarjajo, da nikoli niso nasprotovali uporabi zaščitnih mask.
Fotografija: Covid 19. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Covid 19. FOTO: Getty Images

V Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (Sviz) državo pozivajo, naj s petim protikoronskim zakonom zagotovi zaščitne maske za vse udeležence vzgojno-izobraževalnega procesa, od vrtcev do univerz. Ob tem poudarjajo, da nikoli niso nasprotovali uporabi zaščitnih mask.
 

Janša naj preneha s podtikanji


V Svizu predsednika vlade Janeza Janšo pozivajo, naj »preneha s podtikanji, da sindikat nasprotuje nošenju mask v vrtcih in šolah«. Kot so spomnili v sporočilu za javnost, Sviz nikoli ni nasprotoval zaščitnim maskam, je pa ob zadnji zaostritvi nošenja mask med pedagoškimi urami opozoril na težavnost doseganja izobraževalnih ciljev, denimo pri poučevanju tujih jezikov.

Skupaj z ravnateljicami in ravnatelji vrtcev ter s številnimi starši je sindikat jasno povedal tudi, da socializacijski in pedagoški proces v oddelkih vrtcev v samem temelju ni mogoč, če vzgojiteljice in vzgojitelji ter pomočnice in pomočniki nosijo maske. Vlada je, kot je spomnil Sviz v sporočilu za javnost, splošni kritiki prisluhnila in s spremembo odloka ukrep tudi odpravila.
FOTO: Maridav, Getty Images, Istockphoto
FOTO: Maridav, Getty Images, Istockphoto

Prav tako si je Sviz prek Konfederacije sindikatov javnega sektorja v pogajanjih o predlogu petega svežnja ukrepov za odpravo posledic covida 19 ob podpori vseh sindikalnih central in delodajalskih organizacij prizadeval, da se v predlog PKP5 zapiše določbo, da se iz proračuna zagotovi nakup zaščitnih mask za vse udeležence vzgojno-izobraževalnega procesa.

V pogajanjih so izpostavili, da postaja strošek nakupa mask še zlasti za socialno šibke družine vse bolj zahteven in obremenjujoč izdatek.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije