DOGAJANJE V PRESTOLNICI

Janša nad Jankovića: poglejte, kakšen posnetek je objavil (VIDEO)

Predsednik vlade je objavil posnetek večernega dogajanja v prestolnici.
Fotografija: Praznična Ljubljana. FOTO: bralka Neja
Odpri galerijo
Praznična Ljubljana. FOTO: bralka Neja

Tisti, ki so se v preteklih dneh sprehodili po praznično okrašeni prestolnici, so zagotovo opazili, da so stojnice in lokali bili bolj prazni kot v prejšnjih letih. A včeraj, tik pred vladno odločitvijo, da letos strežba hrane in pijače na stojnicah ni dovoljena (izjema je le tradicionalna priprava in strežba pečenega kostanja), je bilo v prestolnici kar veselo. No, tako vsaj razkriva posnetek, ki ga je na twitterju objavil predsednik vlade Janez Janša. Ob posnetku je zapisal, da se ljubljanski župan »intenzivno trudi, da bi se šole, vrtci in trgovine čimprej zaprli. Ker so po njegovo manj pomembni od zdravja ljudi in fešt po mestu

Čakali na navodila

Ljubljanski župan je sicer že pred dvema tednoma na novinarski konferenci razpravljal o dogodkih v okviru prazničnega decembra v Ljubljani. Dejal je, da se sam zavzema tudi za pogoj PCT na sejmiščih, a si želi, da to vlada zakonsko uredi, da bo za vse enako.

 

image_alt
Praznični december v Ljubljani? Mogoče je, da bodo vse skupaj pospravili

Odločitev je padla

Od danes naprej pa bo na ljubljanskih ulicah drugače, vlada je namreč na včerajšnji seji sklenila, da bo režim na božičnih stojnicah drugačen. Območja prazničnega sejma morajo biti ograjena, udeleženci morajo izpolnjevati pogoj PCT, nositi zaščitne maske in upoštevati varnostno razdaljo 1,5 metra. Gibanje na sejmišču mora biti enosmerno, z ločenimi vhodi in izhodi. Prepovedana je strežba hrane in pijače na stojnicah, izvaja se le gostinska dejavnost v sedežem režimu.

image_alt
Vlada sprejela nova pravila: tako bo letos na stojnicah

Ponudnike gostinske ponudbe je včerajšnja odločitev vlade razočarala, saj so morali za najem stojnic odšteti zajeten kupček denarja, poroča STA. V prestolnici stane najem praznične hišice od 1.700 do 15.000 evrov. Na občini napovedujejo, da bodo najemnikom šli naproti in da jim bodo del plačila povrnili. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije