PRAVOSODJE

Janša kritiziral delo lepe ministrice, ta mu je odgovorila

Bivši predsednik vlade se je obregnil ob eno prvih potez nove pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan.
Fotografija: Dominika Švarc Pipan in Marjan Dikaučič ob primopredaji poslov na pravosodnem ministrstvu. Ljubljana, Slovenija, 3. junija 2022. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Dominika Švarc Pipan in Marjan Dikaučič ob primopredaji poslov na pravosodnem ministrstvu. Ljubljana, Slovenija, 3. junija 2022. FOTO: Jure Eržen, Delo

Nova pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan je s hitro kadrovsko potezo odpravila blokado Janševe vlade pri imenovanju tožilcev. Golobova vlada je namreč na predlog pravosodne ministrice imenovala 13 državnih tožilcev, ob kar pa se je obregnil bivši premier in aktualni poslanec Janez Janša. Prepričan je, da več tožilcev pomeni več represije. 

»Ker je svoboda, je vlada takoj imenovala še 13 novih tožilcev. Ker več je tožilcev in represije, več je svobode,« je zapisal Janša.

Švarc Pipanova je prepričana, da je bila blokada imenovanj državnih tožilcev nedopustna praksa, ki je ki je povzročila precejšnjo kadrovsko stisko v tožilskih vrstah, zato jo je Janšev tvit o tem, da več tožilcev ni rešitev, še dodatno zmotil. »Gospod poslanec Janša, povejte to žrtvam kaznivih dejanj, zlasti žrtvam nasilja. Ali pa osumljencem, ki se jim zaradi pomanjkanja kadra podaljšuje čas procesne obravnave,« je bila jasna in poleg besedila dodala ključnik »ego«.

image_alt
Švarc Pipanova pohitela s kadrovskimi potezami na tožilstvu

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije