SPOPAD MED ŽUPANOM IN RTV

Janković sporoča novinarjem RTV: Nobel za ekonomijo vam ne uide

Po oddaji Tarča župan javlja novinarjem RTV Slovenija: uporabite izračune pri sebi in rešili boste vse finančne probleme nacionalke.
Fotografija: Ljubljanski župan je na bojni nogi z novinarji oddaje Tarča. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Ljubljanski župan je na bojni nogi z novinarji oddaje Tarča. FOTO: Jure Eržen, Delo

V začetku oktobra so novinarji RTV Slovenija v oddaji Tarča pod drobnogled vzeli pogodbe pri gradnji športnega parka Stožice. V krogu finančnih transakcij so se znašla podjetja, povezana z družino Janković, nekaj denarja pa naj bi se, tako je bilo slišati v oddaji, steklo tudi neposredno na račun ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

»Vsa posojila so bila vrnjena«


Župan se je zdaj oglasil z odprtim pismom, v katerem razkriva, da je aprila 2011 Grep Bazi Dante posodil 500.000 evrov. To posojilo ni sporno. Drugih 500.000 evrov je Grep posodil Bazi Dante avgusta istega leta. S tem denarjem je Baza Dante družbi Electa plačala nepremičnine. Electa je nato županu Jankoviću na osnovi asignacijske pogodbe vrnila 100.000 evrov, kar naj bi bilo za tožilko Blanko Žgajnar koruptivno dejanje oziroma pranje denarja, kar so po Jankovićevo skušali dokazati tudi novinarji oddaje Tarča.

Vendar, kot pravi Janković, je Baza Dante obe posojili skupaj z obrestmi v višini 1.041 tisoč evrov, vrnila Grepu januarja 2012. »Na podlagi navedenih pogodb in dejstev trdim, da tu ne gre niti za korupcijo niti pranje denarja, saj 100.000 evrov ne more kar nekje ostati, tudi pri županu ne, saj je glavnica v celoti vrnjena.«

​RTV bo kandidat za najvišjo svetovno nagrado v ekonomiji


Župan zato novinarjem Tarče javno predlaga: uporabite isti model pri sebi in direktorju RTV Slovenija Igorju Kaduncu predlagajte sledeče:
  • RTV naj si sposodi 500.000 evrov. Nato naj teh 500.000 evrov vrne, pri tem pa bo uredništvu Tarče (očitno) ostalo 100.000 evrov za program. Če to večkrat ponovite, boste rešili finančno stanje RTV Slovenija, je zapisal Janković.
  • Uredništvo Tarče bi, skupaj s tožilko Žgajnarjevo, najverjetneje postalo kandidat za najvišjo svetovno nagrado v ekonomiji.
  • Če se ta model izkaže za uspešnega, bom vrnil vseh 13 direktorskih nagrad za poslovno uspešnost, pa tudi diplomo Ekonomske fakultete, svoje odprto pismo sklene ljubljanski župan.

Pismo si lahko preberete v celoti:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije