O LJUBLJANI

Janković razkril, kaj je Janša končno spoznal

Ljubljanski župan meni, da je prvaka SDS strah volitev, saj nima boljših idej, kot da kopira ideje ljubljanske občine.
Fotografija: Zoran Janković. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Zoran Janković. FOTO: Voranc Vogel

Župan Ljubljane Zoran Janković se je danes na novinarski konferenci odzval na ravnanje SDS, ki je v seriji objav dosežkov na instagramu navedla, da je Ljubljana ocenjena za najbolj varno mesto v Evropi. Jankovića veseli, da je prvak SDS Janez Janša »končno spoznal, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu«, a dodaja, da ne ve, kaj ima Janša s tem.

Ljubljana je bila v začetku meseca v sklopu projekta European Best Destinations razglašena za najboljšo destinacijo Evrope v letu 2022.

»Tako so odločili popotnice in popotniki z vsega sveta z glasovanjem,« so zapisali na spletni strani Mestne občine Ljubljana (Mol). Kar 92 odstotkov vseh glasov, namenjenih Ljubljani, je prišlo iz drugih držav, »kar dokazuje izjemno mednarodno privlačnost našega mesta«, so dodali.

SDS pa je na instagramu objavila sliko Tromostovja, opremljeno z grafiko SDS, ki jo sicer uporabljajo na predvolilnih plakatih, in s sloganom Gradimo Slovenijo #Zate. Pod objavo so zapisali: »Več kot pol milijona popotnikov iz 182 držav je glasovalo za najboljše in najbolj varne evropske destinacije v letu 2022. Na prvem mestu je naša prelepa Ljubljana!« Dodali so še ključnik Zmoremo.

»Ne vem, kako si oni predstavljajo, da so zaslužni za najbolj varno mesto,« se je vprašal Janković. Dodal je tudi, da morda menijo, da je vladajoča stranka k temu pripomogla s tem, ko so ogradili parlament in »zaplinili ulice ter poškropili otroke in mamice v parku Tivoli«.

Janković meni, da je Janšo strah volitev, saj nima boljših idej, kot da kopira ideje ljubljanske občine. Pri tem je med drugim znova spomnil, da so pri SDS že pred šestimi leti vzeli njihov slogan Ljubljana zate.

Dodal je še, da so ob nastopu njegove funkcije župana v času tedanje Janševe vlade Ljubljani odvzeli 57 milijonov proračunskega denarja na leto, kar je v 15 letih njegovega županovanja zneslo 800 milijonov evrov. A volitve bodo pokazale pravi rezultat, je še pristavil Janković.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas