NAJMANJ 10 TISOČAKOV

Janez Janša javno objavil pismo, ki ga je dobil od Nataše Pirc Musar (FOTO)

Dobil je opomin pred izvršbo.
Fotografija: Nataša Pirc Musar in Janez Janša. FOTO: Jože Suhadolnik, Jure Eržen
Odpri galerijo
Nataša Pirc Musar in Janez Janša. FOTO: Jože Suhadolnik, Jure Eržen

Nekdanji premier in prvak SDS Janez Janša je na twitterju objavil vsebino dopisa, ki ga je prejel od odvetniške družbe Pirc Musar & Lemut Strle. Gre za opomin pred izvršbo. Janšo v imenu stranke Socialnih demokratov (SD) pozivajo, naj plača 10.000 evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi. 

Janša je v zadnjih letih na spletnem omrežju večkrat zapisal, da je vila v Ljubljani, v kateri je sedež SD, ukradena. Socialni demokrati so zaradi teh navedb ob pomoči odvetnice Nataše Pirc Musar julija lani proti Janši vložili tožbo. 

Mora se opravičiti

Okrajno sodišče v Velenju je konec oktobra lani odločilo, da mora Janša  stranki SD plačati 10.000 odškodnine in na twitterju objaviti opravičilo. »Tožena stranka, Ivan (Janez) Janša, se opravičujem tožeči stranki, stranki SD, za moje neresnične zapise na družbenem omrežju Twitter o tem, da SD posluje iz ukradene židovske vile na Levstikovi 15 v Ljubljani. Ta vila ni bila ukradena in je SD lastništvo na njej pridobila na zakonit način,« se bo moralo po odločitvi sodišča glasiti opravičilo.

Janša se je na sodbo pritožil, a je višje sodišče v Celju prejšnji teden pritožbo zavrnilo in v celoti pritrdilo prvostopenjskemu sodišču. Sodba je s tem postala pravnomočna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije