KABINET PREDSEDNIKA VLADE

Janez Janša ima novo sekretarko

Objavljeno 25. marec 2020 19.18 | Posodobljeno 25. marec 2020 23.25 | Piše: STA, N. B.

Jelka Godec je postala prepoznavna predvsem kot vodja dveh parlamentarnih preiskovalnih komisij.

Janez Janša. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Vlada je na današnji dopisni seji poslanko SDS Jelko Godec imenovala za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade, so sporočili po seji vlade. Godčeva je bila pred imenovanjem poslanka drugi mandat, prepoznavna pa je postala predvsem kot vodja dveh parlamentarnih preiskovalnih komisij, ki sta se ukvarjali z javnimi naročili v zdravstvu.

image
Jelka Godec, SDS. FOTO: Matija Sušnik
Godčeva, rojena leta 1969 v Celju, je leta 1995 diplomirala na pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer fizika in tehnika. Leta 2003 je diplomirala še na pedagoški fakulteti v Mariboru, smer enopredmetna fizika. Dve leti pozneje je opravila dodatno strokovno izpopolnjevanje za poučevanje informatike in računalništva na fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Leta 1995 se je zaposlila na srednji šoli, pozneje je poučevala na osnovni šoli in se leta 1997 zaposlila na srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih. Leta 2006 je prevzela direktorsko mesto na ljudski univerzi v Šentjurju, ki jo je vodila do avgusta 2014.

Za poslanko je bila prvič izvoljena leta 2014, nato pa še leta 2018. V prvem poslanskem mandatu je vodila preiskovalno komisijo o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic ter bila aktivna na področju zdravstva, izobraževanja in sociale. V svojem drugem poslanskem mandatu je prevzela vodenje preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja medicinske opreme in zdravstvenega materiala.
Deli s prijatelji