Jagri obdarili svojega Branka

Lovski tovariši iz Radencev ne pozabijo na prijatelje jubilante. Skupinski lov za 70. rojstni dan.
Fotografija: Slovesnost pred začetkom FOTOGRAFIJI: Oste Bakal
Odpri galerijo
Slovesnost pred začetkom FOTOGRAFIJI: Oste Bakal

V Lovski družini Radenci pozornost že vrsto let namenjajo tudi prijateljem jubilantom. Poleg obiskovanja, obdarovanja in voščil najstarejšim tovarišem, ki zaradi starosti in bolezni niso več aktivni, obdarujejo tudi kolege, ki so še polni moči. In takšen je Branko Horvat, ki je praznoval 70. rojstni dan. Skupinski lov, ki je potekal prav na njegov rojstni dan, se je zato začel s krajšo slovesnostjo na zbirnem kraju pri vaškem gasilskem domu v Rožičkem Vrhu.

Navodila pred lovom
Navodila pred lovom
Skupina lovskih tovarišev s starešino Samom Kuzmo, blagajničarko Tadejo Štuhec in lovskim kinologom Francem Smolko, ki je tudi nekakšen idejni vodja obdarovanj jubilantov v LD Radenci, je Branku voščila ob rojstnem dnevu, mu zaželela še veliko zdravja in uspešnih potepanj po naravi ter seveda pri skrbi za stalež divjadi in varovanje okolja.

Kot nam je povedal slavljenec, sicer upokojenec iz Radenskega Vrha, se je za vstop v lovske vrste odločil zaradi ljubezni do narave in živali, zlasti divjadi. Pri tem ga je nekoliko spodbudil dedek, ki je prav tako bil lovec. V zeleno bratovščino je Branko stopil februarja 1981, in ni mu žal. Nanizal je številne zanimivosti in anekdote, pravi pa, da ga skrbi, ker je med mladimi manj zanimanja za vstop med lovce. V LD Radenci so imeli nekoč tudi 80 članic in članov in več, danes jih je 54, njihova povprečna starost pa je že nad 60 let.


Odkar je Horvat uradno član LD Radenci, je opravljal številne funkcije, med drugimi je bil član Komisije za lovska priznanja in odlikovanja, predsednik nadzornega odbora LD, vrsto let je praporščak družine, revirni vodja, član gradbenega odbora, mentor pripravnikov, član UO LD Radenci. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije