NA TRGU REPUBLIKE

Zlatko vpleten v incident, posredovala policija (VIDEO)

Snemalcu naj bi vzel kamero.
Fotografija: Protivladne kolesarske demonstracije, v Ljubljani, Slovenija, 9. oktobra 2020. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Protivladne kolesarske demonstracije, v Ljubljani, Slovenija, 9. oktobra 2020. FOTO: Uroš Hočevar

Kljub prepovedi zbiranja na javnih mestih so se tudi tokrat v središču prestolnice zbrali protestniki. Policisti poostreno nadzorujejo dogajanje, kolesarji pa krožijo okoli državnega zbora (DZ). Po poročanju RTV Slovenija je prišlo na Slovenski cesti do incidenta. Novinar je s prizorišča poročal, da je bilo slišati krik, nato pa naj bi policisti odstranili 10 do 15 moških. Novinar MMC Aljoša Masten je kasneje na twitterju objavil posnetek, s katerega je razvidno, da je bil v incident pred DZ vpleten reper Zlatko. Na posnetku je videti, da je držal kamero in je kljub posredovanju policistov ni izpustil. 

Incident dobiva nove razsežnosti, saj sta se na twitterju oglasila tako predsednik vlade kot tudi notranji minister Aleš Hojs, ki je zapisal, da mora policija začeti postopek zoper Zlatana Čordića - Zlatka.



Iz razprav na twitterju je bilo moč razbrati, da je šlo za snemalca medijske hiše Nova24, kasneje pa je Luka Svetina objavil še posnetek snemalca, ki razkriva, kako je prišlo do incidenta. Ta je snemal Zlatka med pogovorom z drugimi protestniki, on pa ga je vprašal, za koga dela. Kaj je sledilo, si oglejte na posnetku.



Na dogodek se je odzval tudi Janez Janša, ki je zapisal (nelektorirano), da se »vsa sprevrženost razširjevcev virusa pokaže, ko podporniki lopova, ki je ukradel kamero, kričijo: lopovi«. Zlatko Janši ni ostal dolžan, odgovoril mu je v svojem slogu in napisal, da ima laž kratke noge.



Hojs pa je zapisal, da mora policija po uradni dolžnosti pričeti kazenski postopek zoper Čordića, »ki je fizično napadel snemalca Nova24TV in mu ukradel kamero«. Dodal je še, da so kazni zaradi kršenja javnega reda in miru ter odloka o zbiranju »le del procesiranja primitivnega nasilneža. Protestniki odkrivajo svoj pravi obraz.«



Pred shodom, ki ni prijavljen, so se oglasili tudi ljubljanski policisti, ki so napovedali, da bodo poostreno nadzorovali dogajanje. »Policijska uprava Ljubljana bo skupaj z zdravstvenim inšpektoratom ob današnjem neprijavljenem shodu nadzirala spoštovanje odloka za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni zaradi preprečitve izjemnega povečevanja števila okuženih in s tem poslabšanja epidemiološkega stanja v državi.«

Dodali so še, da javnost seznanjajo, da je območje shoda videonadzorovano, in pozvali k upoštevanju opozoril in navodil policije ter ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa zaradi sebe in drugih.




 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije