OBLETNICA

Ime jim je izbral Tomaž Domicelj

Mlade žurerke iz Tržišča zaznamovale 15 let delovanja. Nastopile so že v oddaji Slovenija ima talent.
Fotografija: Pika na i je bil vroči kankan. Fotografije: Nada Černič Cvetanovski
Odpri galerijo
Pika na i je bil vroči kankan. Fotografije: Nada Černič Cvetanovski

Pod okriljem Aktiva kmečkih žena Tržišče je leta 2006 nastala plesna skupina, ki je s svojimi nastopi v domačem kraju navduševala. Po enem letu delovanja je plesalke, ki zdaj plešejo pod patronatom Društva upokojencev Tržišče, na enem od nastopov v Tržišču slišal Tomaž Domicelj in jih poimenoval Mlade žurerke. Dobro ime je izbral, saj najmlajša in najstarejša žurerka skupaj štejeta 88 let, povprečna starost plesalk, teh je 12, pa je 44 let.

Orientalske plesalke Irry dance so razgrele dvorano.
Orientalske plesalke Irry dance so razgrele dvorano.
Doslej so naštudirale devet plesov in devet koreografij, izvirni so njihovi kostumi. In če so nekoč plesale le v domačem Tržišču, je zdaj povsem drugače. Razcvet so doživele pred enajstimi leti, ko so nastopile v oddaji Slovenija ima talent. Od takrat so jim odprti vsi plesni odri.

Brusači se imenujejo po skali nad Radečami, ki spominja na brus.
Brusači se imenujejo po skali nad Radečami, ki spominja na brus.
Ob 15-letnici delovanja so Mlade žurerke pripravile prireditev Tržišče pleše, nanjo pa povabile mlade mažorete iz OŠ Tržišče, ki jo vodi Tadeja Mrgole, plesno skupino iz tamkajšnje OŠ pod vodstvom Irene Muzga, pa folklorno skupino Brusači iz Radeč, ki se je predstavila s štajerskimi in goričkimi plesi. Kot predzadnja je nastopila plesna skupina Irry dance iz Celja in ogrela občinstvo s spletom orientalskih plesov. Piko na i so dale prireditvi slavljenke s temperamentnim kankanom. Predsednik društva upokojencev Vinko Sitar in župan Srečko Ocvirk sta jim voščila za jubilej ter za trud in energijo, s katero razveseljujejo sebe in druge.

Učenke iz Tržišča vodi Irena Muzga.
Učenke iz Tržišča vodi Irena Muzga.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije