TURNIR

Igrali tenis in metali žogo v pralni stroj

V Velenju so uspešno izvedli Vip Cup. Teniški turnir popestrile še druge zabavne igre.
Fotografija: Metanje žoge v boben pralnega stroja se je izkazalo za težje, kot bi si mislili. FOTO: Marko Klinc
Odpri galerijo
Metanje žoge v boben pralnega stroja se je izkazalo za težje, kot bi si mislili. FOTO: Marko Klinc

VELENJE – Čeprav je sprva kazalo na plohe in nevihte, je vreme letos – drugače kot lani, ko je lilo skoraj ves dan – zdržalo do večera, tako da so organizatorji že 32. teniškega turnirja Vip Cup Velenje v soboto izvedli prav vse, kar so imeli na programu.

Teniški turnir je seveda osrednji dogodek Vip Cupa. FOTO: Marko Klinc
Teniški turnir je seveda osrednji dogodek Vip Cupa. FOTO: Marko Klinc
In aktivnosti ni manjkalo: poleg tradicionalnega teniškega turnirja na igriščih Tenis centra Jezero so se udeleženci, ki jih je bilo med 250 in 300, lahko pomerili še v tekmovanju v golfu »z enim udarcem najbližje zastavici«, laserskem streljanju z računalniško simulacijo v organizaciji Strelske zveze Slovenije, »metu v boben«, ki ga je pripravil Rokometni klub Gorenje, in tekmovanju za najnatančnejši servis.

Med udeleženci so bili tudi direktor Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik, bilo je nekaj županov, med njimi Matic Tasič (Prevalje), Janko Kos (Žalec), Janko Kopušar (Šmartno ob Paki), Velenje pa je zastopal direktor občinske uprave Iztok Mori. Veliko je bilo tudi mladih, novih podjetnikov z vseh vetrov, vsi pa so s prijavnino podprli organizacijo VDC SAŠA – enota Ježek Velenje.
 

Izpeljali vsa tekmovanja

Večer sta popestrila nastopa pevke Riye in plesne skupine Impulz Dance Studio. FOTO: Marko Klinc
Večer sta popestrila nastopa pevke Riye in plesne skupine Impulz Dance Studio. FOTO: Marko Klinc
»Spet je bilo super, čeprav je nekatere prestrašila vremenska napoved,« je povedala organizatorka Vip Cupa Marjetka Gaberšek Golež, ki je vajeti prevzela od očeta Marjana Gaberška. A vreme je zdržalo do osmih zvečer, tako da so brez problema izpeljali prav vsa načrtovana tekmovanja.

»Veseli smo, da so nas letos podprli novi pokrovitelji, med katerimi lahko izpostavim Bonpet, ki se je tudi predstavil s praktično demonstracijo svojega programa sistemov za gašenje začetnih požarov. Moram reči, da so bili ljudje z menoj vred navdušeni nad prikazom.«

Na glavnem teniškem turnirju sta slavila Nejc Ramšak in Gašper Škarja pred Stojanom Nikolićem in Alešom Gabrom, na tolažilnem pa sta Jože Fingušt in Janez Drobnič premagala Gorana Zapotnika in Slavka Košenina. Na tekmovanju v golfu z enim udarcem najbližje zastavici oziroma hole in one so prva tri mesta zasedli Zvone Mirt, Lojze Posedel in Luka Lah, pri laserskem streljanju po principu biatlona, kjer je bilo treba v čim krajšem času zadeti pet tarč, so slavili Bogdan Plaznik, Matic Mešič in Rok Plankelj.


Letos je bilo organizatorjem vreme veliko bolj naklonjeno. FOTO: Marko Klinc
Letos je bilo organizatorjem vreme veliko bolj naklonjeno. FOTO: Marko Klinc

Zelo zanimivo je bilo tudi tekmovanje, ki ga je izpeljal RK Gorenje: šlo je za metanje rokometne žoge v boben pralnega stroja, pri čemer so se najbolje izkazali Marjana Kaker, Tomaž Strgar in Andrej Brložnik. »Videti je zelo preprosto, pa ni,« je dejala Marjetka Gaberšek Golež. »Vidi se, da ženske bolj uporabljamo pralni stroj,« se je zasmejala.
 

Bistvo je v druženju


Zelo zanimivo je bilo tudi tekmovanje za najnatančnejši servis, kjer je piramido iz pločevink za teniške žogice kot edinemu uspelo podreti direktorju Gorenje servisa oziroma predstavniku Hisensa Jamesu Dongu. Vsi trije predstavniki Hisensa, ki so se udeležili turnirja, so bili več kot navdušeni, saj jim je zdelo nepojmljivo, da se lahko v tako sproščenem okolju v športnih majicah in kratkih hlačah družijo z direktorji in predstavniki drugih podjetij.

»A ko smo bili zvečer že bolj sproščeni, sem jim omenila, da Gorenje po 25 letih letos prvič ni eden od naših pokroviteljev – in so se kar malo začudili,« je še povedala gospa Marjetka, ki pa je prepričana, da naslednje leto podpora absolutno bo.


»Lani je bilo res grozno vreme. Letos je bilo soparno, a ulilo se je šele, ko smo bili vsi pod VIP-šotorom. Bistvo Vip Cupa je bilo in ostaja druženje,« je sklenila Marjetka Gaberšek Golež. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije