KRŠITVE PREPOVEDI ZBIRANJA

Ignoranca na višku: kdo je doma, če so vsi na Obali in Bledu?

Lepo vreme je mnoge premamilo v naravo.
Fotografija: Na Obali. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Na Obali. FOTO: Facebook

Lepo vreme je danes kljub prepovedi zbiranja na javnih površinah zaradi omejevanja širjenja okužbe z novim koronavirusom številne premamilo na plano. Mnogi so obiskali tudi turistična središča. Z Bleda in Obale jim ob koncu dneva sporočajo: Spoštujte uredbo vlade in ostanite doma! Občine lahko na teren pošljejo tudi občinske redarje.

Preberite še: Slovenci ne spoštujejo ukrepov, v pripravi nove stroge omejitve
 

Celo pikniki na plaži


Na spletnih omrežjih je bilo mogoče danes videti mnogo fotografij z Obale, preplavljene z obiskovalci. Po registrskih oznakah parkiranih avtomobilov na objavljenih fotografijah je mogoče sklepati, da so se tja pripeljali praktično iz vse države. Piranski župan Đenio Zadković je v izjavi za televizije opisal tudi prizore piknikov na plaži.

Da je lepo vreme v Vipavsko dolino in na ajdovsko območje pritegnilo številne obiskovalce iz drugih delov države, so zvečer ugotavljali v regijskem štabu CZ za severno Primorsko. 
 

Možno, da bi zaprli kakšno območje


Jelko Kacin je v izjavi za TV Slovenija med drugim ni izključil možnosti, da bi v prihodnjih dneh zaprli kakšno območje Slovenije, na primer Obalo, da bi tako zaščitili lokalno prebivalstvo pred okužbo, ki bi jo prinesli obiskovalci.



Tudi z Bleda so ob koncu sončne sobote sporočili, da je njihov kraj tokrat privabil veliko število ljudi iz drugih krajev Slovenije, očitno naveličanih karantene in željnih pomladnih sončnih žarkov.

Občinski redarji in policisti so imeli po navedbah blejske občine veliko dela, predvsem na sprehajalnih poteh ob jezeru. Blejski štab CZ je o tem obvestil tudi regijski štab v Kranju, javno podjetje Infrastruktura pa je s trakovi zavarovalo klopce v parkih. Tega jim do sedaj ni bilo treba storiti, saj so domačini dosledno spoštovali uredbo.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije