NESTABILNO OZRAČJE

Hudo neurje nad Ljubljano, zaliti objekti in ceste (FOTO)

Gasilci imajo veliko dela. Poplavilo celo UKC.
Fotografija: Posledice neurja v Ljubljani. FOTO: Borut, bralec poročevalec
Odpri galerijo
Posledice neurja v Ljubljani. FOTO: Borut, bralec poročevalec

Malo pred 20.30 se je od severozahoda približala nevihtna celica in postopno šla čez večji del prestolnice. 

Uprava za zaščito in reševanje poroča o več intervencijah gasilcev, pa tudi o več prijavah zaradi neurja na vzhodu države: večinoma o podrtih drevesih, poškodovanih strehah in vodi v objektih. Kot so poročali na 24 ur, je poplavilo celo dele ljubljanskega UKC. 

Posledice neurja v Ljubljani. FOTO: Borut, bralec poročevalec
Posledice neurja v Ljubljani. FOTO: Borut, bralec poročevalec

Gasilci posredujejo na 64 intervencijah, med katerimi prevladujejo zalite kleti in podrta drevesa. Krajane prosijo, da poskrbijo za lastno varnost ter v primeru potrebe po pomoči gasilcev pokličejo na številko 112, ustrezno pomoč pa jim bodo poslali v najkrajšem času.

V nalivu s krepkimi sunki vetra je ponekod padala tudi toča. 

Zaradi neviht promet zelo oviran

Zaradi vode na cestišču je promet oviran na severni ljubljanski obvoznici v obe smeri. Poplavljenih in zaprtih je več cest v Ljubljani, poroča prometnoinformacijski center (tudi podhod na Celovški cesti pri Tivoliju), na Dunajski cesti je padlo drevo. 

Severna obvoznica danes zvečer FOTO: Bralec Bojan
Severna obvoznica danes zvečer FOTO: Bralec Bojan

Ob tem opozarjajo, da se v primeru toče nikoli ne ustavljajte v predorih in pod nadvozi. Vozite previdno, povečajte varnostno razdaljo in hitrost prilagodite razmeram na cesti.

Po napovedi agencije za okolje bodo zvečer še nastale posamezne nevihte. Ponoči se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, na Primorskem do 20 stopinj Celzija. V sredo bo precej jasno, ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 stopinj.

Kako je pri vas? 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije