Hude posledice pandemije: podjetje bo v Sloveniji odpustilo tisoč delavcev

Podjetje je sicer dobilo pomoč države, a so se vseeno odločili za množično odpuščanje.
Fotografija: Delavci v Gorenju so šokirani. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Delavci v Gorenju so šokirani. FOTO: Jože Suhadolnik

Skupina Hisense Europe načrtuje množično odpuščanje delavcev, je poročala TV Slovenija. V celotni skupini naj bi bilo konec leta zaposlenih 2.200 ljudi manj, od tega naj bi po besedah Gorenjevega sindikalista Žana Zebe v Sloveniji število zaposlenih zmanjšali za 1.000. Vodstvo je načrte o odpuščanju pripisalo slabi ekonomski situaciji zaradi pandemije.

Hisense Gorenje je decembra lani napovedoval dvig učinkovitosti proizvodnje, februarja letos pa je postalo jasno, da bo brez dela ostalo 176 ljudi. Po poročanju TV Slovenija zdaj kaže, da bo številka bistveno višja.

Vodstvo je predstavnikom zaposlenih predstavilo podatke o slabi ekonomski situaciji, ki da je posledica epidemije. Proizvodnja v Velenju je sicer stala kar tri tedne, tudi danes obrat še ni polno operativen.

Predsednik sindikata Skei Gorenje Zeba je za televizijo pojasnil, da naj bi v Sloveniji odpustili 1.000 ljudi, od tega 700 zaposlenih v proizvodnji v Velenju in 300 v družbi Hisense Europe. Kot je dodal, jih je informacija o tako obsežnem odpuščanju šokirala.

Zaposleni so se bili po njegovih besedah v času krize pripravljeni marsičemu odreči, ob tem pa je izpostavil, da je podjetje dobilo pomoč države, »verjetno tudi z namenom, da se ne bi odpuščalo«.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije