NEMOČNI V BOJU Z NARAVO

Huda ura v Mariboru, bralec Danijel: Bilo je kratko, ampak uničujoče

Na portalu uprave za zaščito in reševanje je zaslediti vse več dogodkov, saj ljudje potrebujejo tehnično in drugo pomoč.
Fotografija: Iz Maribora se je javil Danijel. FOTO: bralec Danijel
Odpri galerijo
Iz Maribora se je javil Danijel. FOTO: bralec Danijel

Vremenoslovci so za severovzhod države vključili oranžni alarm in zgodaj popoldne so silovite nevihte dosegle štajersko prestolnico Maribor. Od tam se je javil bralec Danijel in pripisal, da se je pri njih razbesnela nevihta: »Kratko, ampak uničujoče.« Pripel je fotografijo, s katere je razvidno, da je silovit veter zrušil drevo (ali del tega), ki je nato pokopalo osebno vozilo.

Z zaskrbljenostjo spremljamo portal uprave za zaščito in reševanje, kjer se na severovzhodnem delu države pojavlja vse več dogodkov, saj ljudje potrebujejo tehnično in drugo pomoč. Z območja, ki ga pokriva Regijski center za obveščanje Maribor (občine Maribor, Kungota, Penica in Lovrenc na Pohorju), so pred kratkim sporočili, da je zaradi neurja padlo šest dreves, odkrilo pa je tudi sedem streh. »V občini Lovrenc na Pohorju je toča povzročila precej škode na poljskih pridelkih, poškodovanih je tudi precej avtomobilov in streh objektov. Na več lokacijah posredujejo gasilci JZ GB Maribor, PGD Malečnik, PGD Maribor mesto, PGD Pernica, PGD Pesnica, PGD Sp. Kungota in PGD Lovrenc na Pohorju,« poroča uprava za zaščito in reševanje.

Ponekod po državi je razglašena najvišja stopnja nevarnosti za točo. Aktualen zemljevid, kje se toča utegne pojavljati, objavljamo na povezavi.
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije