DAJAL NAVODILA?

Hojs razkril, kaj je na dan protestov počel na policiji, Janša pa udaril po Nemcu (VIDEO)

Pojasnil je tudi, kaj je vprašal policiste.
Fotografija: Aleš Hojs. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Aleš Hojs. FOTO: Uroš Hočevar

Nadzor, ki ga je pri Generalni policijski upravi (GPU) opravil Knovs, je potrdil, da je bil med protesti 5. oktobra v dveh operativnih centrih policije tudi vrh notranjega ministrstva. To je po besedah predsednika Knovsa Matjaža Nemca (SD) sila nenavadno, saj so v preteklosti ministri operativne centre obiskovali šele po zaključku akcij.

Dva operativna centra policije so v času protesta obiskali notranji minister Aleš Hojs, njegov državni sekretar Franc Kangler, državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu premierja Žan Mahnič in generalni direktor policije Anton Olaj.

Hojs: Vprašal sem jih tudi, zakaj nimajo lastnih posnetkov

Hojs je danes v državnem zboru pojasnil, da je policijo obiskal okoli 19.15, ko je bilo na ulicah le še nekaj skupin protestnikov. Dejal je, da ga je med drugim zanimalo, kako je mogoče, da so protestniki na Slovenski cesti obkolili tujo delegacijo. Policiste naj bi vprašal tudi, zakaj nimajo lastnih posnetkov protestov, temveč za svoje delo uporabljajo posnetke enega od novinarjev. Kot je dejal, je Nemcu že sporočil dneve in ure njihovih obiskov pri policijskih upravah. Ob obisku se je policistom zahvalil za požrtvovalno delo, ki so ga opravljali v času protestov. Zatrdil pa je, da v operativnem centru policije v času protesta ni dajal nikakršnih navodil.

Janša: Model v lažeh prekaša celo Fajonovo

Premier Janez Janša pa se je na twitterju spotaknil ob besede Nemca, da je operativna centra policije obiskal politični vrh. Dejal je, da njega, Boruta Pahorja in Alojza Kovšce »zagotovo ni bilo tam«. Janša je dejal celo, da »model v lažeh prekaša celo Tanjo Fajon«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije