PO PRITISKU JAVNOSTI

Hofer si je premislil, Kralji ulice ostajajo

Od kupcev in tudi zaposlenih so več let, v zadnjem času pa še pogosteje, prejemali številne pritožbe nad vedenjem prodajalcev, ki so onemogočali dostop v trgovino, do nakupovalnih vozičkov, večkrat so kupce nadlegovali, pred trgovinami pa je bilo vidno tudi uživanje opojnih substanc, so svojo odločitev pojasnjevali pri Hoferju. Zdaj se dogovarjajo o nadaljnjem sodelovanju.
Fotografija: Prodajalci revije Kralji ulice pred ljubljansko poslovalnico trgovske verige Hofer. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Prodajalci revije Kralji ulice pred ljubljansko poslovalnico trgovske verige Hofer. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Hofer je po postavitvi obvestila, da bodo prodajalcem časopisa Kralji ulice prepovedal prodajo časopisa pred Hoferjevimi trgovinami, sporočil, da bodo skupaj z društvom Kralji ulice skušali zadevo urediti in se dogovoriti o nadaljnjem sodelovanju. To so potrdili tudi v društvu.

Od nadlegovanja do opojnih substanc

»Pri podjetju Hofer smo z Društvom Kralji ulice v preteklosti že iskali različne načine, kako bi lahko prodajo revije Kralji ulice pred Hoferjevimi trgovinami izvajali na primeren in varen način,« so pojasnili v podjetju. Od kupcev in tudi zaposlenih so več let, v zadnjem času pa še pogosteje, prejemali številne pritožbe nad vedenjem prodajalcev, ki so onemogočali dostop v trgovino, do nakupovalnih vozičkov, večkrat so kupce nadlegovali, pred trgovinami pa je bilo vidno tudi uživanje opojnih substanc, so zapisali pri Hoferju.
 
Preberite tudi:
Slovenci razdeljeni nad odločitvijo znanega trgovca: izgnali so Kralje ulice

Poudarili so še, da sistem prodaje ni sporen, vse dokler se to izvaja na strankam in zaposlenim primeren ter varen način. Slednje bodo skupaj z društvom v nadaljevanju tudi poskušali urediti.

Kralji ulice potrdili, da dialog bo

Društvo Kralji ulice je danes na facebooku zapisalo, da se je Hofer odzval njihovemu povabilu k dialogu, zato so javnost obvestili, da bodo zopet nadaljevali sodelovanje. »Potrdimo lahko, da smo s Hoferjem dobro sodelovali vrsto let, o dobrih odnosih s Hoferjevimi prodajalci so govorili tudi naši člani in članice, ki ponujajo časopis. V tem času smo individualno reševali primere, ko so člani in članice kršili pravila ponujanja časopisa ali dogovore, ki so jih sklenili s posameznimi prodajalnami.

Zaradi dosedanjega dobrega sodelovanja, pri Hoferju so nas do sedaj večkrat podprli tudi z donacijami, smo s Hoferjem v procesu dogovarjanja, na kakšen način bi vzpostavili sodelovanje in dogovarjanje glede načina ponujanja časopisa, ki bo v skladu z našimi pravili ponujanja, prav tako pa z njihovim načinom poslovanja.«

Objava mnoge dvignila na noge

V četrtek zvečer so spletna omrežja preplavile objave obvestila, s katerim Hofer prepoveduje prodajo Kraljev ulice pred svojimi poslovalnicami. Društvo je namreč od Hoferja prejelo sporočilo, da bo prodajanje časopisa pred njihovimi poslovalnicami od 11. decembra prepovedano. Informacija je na povzročila veliko ogorčenje, mnogi pa so pozvali k bojkotu trgovin Hofer.

Časopis Kralji ulice je prvi časopis o brezdomstvu in sorodnih socialnih vprašanjih v Sloveniji. Gre za ulični oziroma cestni časopis. Ulični prodajalec v dnevnem distribucijskem centru kupi časopis po ceni pol evra, potem pa ga proda za en evro na ulici, pri čemer pol evra od vsakega prodanega izvoda ostane njemu, piše na spletni strani društva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije