KDAJ NAZAJ V ŠOLO?

Hitri testi tudi za učence? Ministrica za šolstvo odgovarja

»Iskreno to upam in bom naredila vse, kar je v moji moči, da bo to šlo.«
Fotografija: Simona Kustec - ministrica za šolstvo FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Simona Kustec - ministrica za šolstvo FOTO: Blaž Samec

Kot je na TVS dejala ministrica za šolstvo Simona Kustec, bodo ravnatelji v prihodnjem tednu dobili natančna navodila, kako bo potekalo vračanje v šole za učence s posebnimi potrebami. Še pred vrnitvijo otrok s posebnimi potrebami v šole in zavode pa je predvideno testiranje 4800 otrok in 2700 zaposlenih v teh zavodih na okužbo s koronavirusom, je ob tem na Twitterju sporočilo ministrstvo za izobraževanje. 

Ustavno sodišče je odločilo, da mora vlada najkasneje 4. januarja omogočiti začetek izvajanja programov za otroke s posebnimi potrebami.

Preberite še: 
Šolska ministrica: Odločitev ustavnega sodišča je bila pričakovana (VIDEO)
Vračanje v šole: ministrica razkrila, o čem se ne bodo pogajali
Bojana Beović o tem, kdaj bo epidemija le še spomin

Predvsem pa, kot poudarja ministrica, mora biti to vračanje varno in trajno. 
 

Hitri testi tudi za učence?


Na vprašanje kdaj se bo torej v osnovne šole vrnila vsaj prva triada učencev, pa je bil odgovor ministrice: »Najhitreje in idealno, ko bo to mogoče, seveda ob izpolnjenih nujnih ključnih pogojih. Prvi je seveda dobra epidemiološka slika in pa spoštovanje vseh ukrepov, torej uporaba mask, varnostna razdalja, manjše skupine in po novem tudi negativen hitri test za učitelje.«

Kaj pa testiranje učencev? Ministrica odgovarja, da o možnosti hitrega testiranja za učence še poteka razprava z ministrstvom za zdravje.
Dodala je, da so od nekaterih staršev dobili prošnje, da bi testirali tudi otroke.

Ali se bo vrnitev v šole zgodila januarja? »Iskreno to upam in bom naredila vse, kar je v moji moči, da bo to šlo.« A dodaja, da bo ob tem potreben dialog z ravnatelji in s šolskimi sindikati. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije