Hiša znane Slovenke na boben, zanjo hočejo vsaj milijon

Po razprodaji poslovnih prostorov in drugega premoženja je na vrsto prišla še hiša, ki jo uporablja z družinskimi člani.
Fotografija: Dom Mojce Lukančič in Nigela Buxtona. FOTO: Google Street View
Odpri galerijo
Dom Mojce Lukančič in Nigela Buxtona. FOTO: Google Street View

Včasih nam stvari uidejo z vajeti in takrat je treba reševati, kar se rešiti da. V nezavidljivem položaju se je znašla nekdaj znana podjetnica, sicer odvetnica Mojca Lukančič. Znana je iz zgodbe o reševanju Mure. Žal se poslovno ni izšlo tako, kot je želela, podjetja so šla v stečaj, leta 2018 pa je bil na predlog upnika začet tudi postopek osebnega stečaja. Po razprodaji poslovnih prostorov in drugega premoženja je na vrsto prišla še hiša, ki jo uporablja z družinskimi člani.

Velika čolnarska ulica

Ob začetku stečajnega postopka je imela Lukančičeva v lasti za prek 4,5 milijona evrov nepremičnin, kažejo poročila stečajne upraviteljice Branke Remškar. Praktično vse so že razprodali, ostala je le še tista na Veliki čolnarski ulici, ki je predmet tokratne javne prodaje. Polovico nepremičnine ima v lasti ona, polovico pa partner Nigel Buxton, ki je prav tako v postopku osebnega stečaja. V njej oba omenjena prebivata in jo uporabljata z družinskimi člani (okrožno sodišče je že izdalo sklep za izpraznitev), je navedeno v poročilu.

Mojca Lukančič leta 2014. FOTO: Tadej Regent, Delo
Mojca Lukančič leta 2014. FOTO: Tadej Regent, Delo

Dolg seznam priznanih terjatev

Koliko bodo upniki od prodaje imeli, bomo še videli. V postopku osebnega stečaja je bilo namreč prijavljenih precej terjatev. O tem, da jih je bilo res veliko, priča podatek, da se (posodobljeni) končni seznam preizkušenih terjatev, ki je nastal 29. maja 2020, razteza na kar 30 straneh, veliko večino napisanega pa zaseda tabela, v kateri so navedeni upniki in njihove terjatve. Seštevali jih nismo, čez palec pa lahko rečemo, da je priznanih terjatev za več milijonov evrov (krepko več jih je, kot je premoženja). Med njimi najdemo tudi terjatve Lukančičeve. 

Sto tisočakov več

Likvidacijska vrednost nepremičnine v ljubljanskem predelu Trnovo, ki se nahaja nasproti priljubljene točke sprehajalcev Špice ob Ljubljanici, je bila leta 2018 ocenjena na skoraj 898 tisoč evrov. Na prvi javni dražbi se bo 350 kvadratnih metrov velika hiša, z veliko teraso in garažo, tako izhaja iz sklica dražbe, odvila 2. julija. Za nepremičnino v treh etažah bo bodoči lastnik z računa mora odtegniti najmanj 1,001.000 evrov, kolikor so ocenili tržno vrednost nepremičnine, poleg tega pa bo kupec moral prevzeti tudi vse predpisane davščine.

Mimogrede: vstopnico za sodelovanje si kupite z vplačilom 50.050 evrov (po 25.025 za deleža tako od Lukančičeve kot od Buxtona) varščine, in sicer najmanj dan pred dražbo. Če tega ne storite, dražiti ne boste mogli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije