PESTRO BO

Groza, kaj prihaja nad nas: napovedana večja toča, tudi možnost nočnega tornada

Naslednji teden se bo malenkost ohladilo.
Fotografija: Iznad Italije se bo nad naše kraje pomikalo nevihtno vreme (simbolična fotografija). FOTO: Rasica, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Iznad Italije se bo nad naše kraje pomikalo nevihtno vreme (simbolična fotografija). FOTO: Rasica, Getty Images, Istockphoto

Dnevne temperature bodo danes od 27 do 34 stopinj Celzija. Popoldne in zvečer bodo v severni Sloveniji posamezne nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale tudi v noč. Ponekod bo pihal jugozahodni veter, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Jutri bo sončno. Na severozahodu bo kakšna nevihta lahko že dopoldne, popoldne pa se bodo krajevne plohe in nevihte pojavljale v severni polovici Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34, na severozahodu okoli 27 stopinj Celzija.V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki bodo manj verjetne v severovzhodni in jugovzhodni Sloveniji. Zapihal bo jugozahodni veter. Ohladilo se bo.
 

Naslednji teden ohladitev in padavine


V ponedeljek bo sprva še pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo popoldne slabele. Jasnilo se bo. V torek bo sončno, verjetnost za padavine bo majhna. Od srede do sobote bo vreme dokaj nestanovitno, vsak dan bodo mogoče krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte. Najmanj verjetne bodo v južni polovici Slovenije. V notranjosti Slovenije bodo temperature ostale pod 30 stopinjami, pa piše Arso v dolgoročni napovedi.

image_alt
Siloviti nalivi: veter odkrival strehe ter podiral drevesa in drogove


image_alt
Ne boste verjeli svojim očem: toča povsem razbila avtomobile na cesti (VIDEO)


Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas