ODMEVI

Grims posmehljivo o Šarcu in Junckerjevem išiasu

Odločitev predsednika vlade je v kritiki združila tako leve kot desne.
Fotografija: Branko Grims v Odmevih. FOTO: RTV Slovenija, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Branko Grims v Odmevih. FOTO: RTV Slovenija, posnetek zaslona

LJUBLJANA – V Odmevih so sinoči gostovali Ljudmila Novak (NSi), Branko Grims (SDS), Matjaž Nemec (SD) in Klemen Grošelj (LMŠ). Gostje so med drugim govorili o odločitvi predsednika vlade Marjana Šarca, da ne bo izkoristil priložnosti in ne bo nagovoril Evropskega parlamenta (EP). Odločitev je že čez dan izzvala negativne odzive tako na politični levici in desnici, premierju so med drugim očitali, da je zamudil lepo priložnost in da je Sloveniji povzročil sramoto.
 
Odzivi v SDS so bili najbolj ostri, češ da Šarec EP očitno razume kot šalo. Bergant je ob tem spomnil, da je predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker julija 2017 EP označil za smešnega, ko je na govor malteškega predsednika vlade prišlo 30 evropskih poslancev od okoli 750. »Šalo na stran, zanima me vaše mnenje,« je dejal Bergant.

Opotekanje pripisal išiasu

»Šarec za razliko od Junckerja vsaj uradno nima težav z išiasom. Da pa predstaviš svoje mnenje, svojo vizijo Evrope, kar je v tem trenutku izjemno pomembno, moraš pa sam najprej imeti tisto znanje in vizijo, da potem lahko to predstaviš,« je odvrnil Grims.
 
Z išiasom je seveda spomnil na obnašanje Junckerja julija 2018 na vrhu Nata, ko se je domnevno pijan močno opotekal. Po valu ogorčenja nad obnašanjem visokega evropskega predstavnika so iz njegovega urada sporočili, da razlog za opotekanje ni bil alkohol, temveč išias, to je bolečina, ki se iz spodnjega dela hrbta razširijo na noge. Juncker naj bi zaradi išiasa trpel že v preteklosti, prav tako pa je znano, da je tudi med uradnimi priložnostmi večkrat pregloboko pogledal v kozarec.
 


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije