BOLEČINA OSTAJA

Gregor o svojem najtemnejšem dnevu: Za vedno si zaprl svoje modre oči

Ob prvi obletnici smrti Viljema Julijana se je oglasil njegov oče Gregor Bezenšek.
Fotografija: Gregor Bezenšek s pokojnim sinom Viljemom Julijanom. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Gregor Bezenšek s pokojnim sinom Viljemom Julijanom. FOTO: osebni arhiv

Na današnji dan pred letom dni je po hudi bolezni preminil dveletni fantek Viljem Julijan, ki je ganil vso Slovenijo. Njegova starša Gregor in Nina Bezenšek sta v času njegovega življenja opozarjala na neprimerno obravnavo otrok z redkimi boleznimi in v ta namen ustanovila tudi društvo, ki še danes nudi oporo in podporo družinam otrok z redkimi boleznimi, starša pa vseskozi pozivata k prepotrebni vzpostavitvi otroške paliativne oskrbe pri nas.
Preberite tudi: FOTO: Nina in Gregor prekinila govorice in spregovorila o pogrebu svojega sina
»Še posebej danes, z neizmerno bolečino v srcu, se spominjava odhoda najinega prekrasnega fantka. Ob tem želiva ponovno pozvati, da v Sloveniji vzpostavimo sistem otroške paliativne oskrbe za otroke z neozdravljivimi boleznimi, saj se v dno duše zavedava, kako pomembna in nujno potrebna je ta oskrba za te otroke in njihove družine ter kako zahtevno je, če te oskrbe nimajo. Najin Viljem Julijan paliativne oskrbe ni imel in zato sva z Nino že pred dvema letoma, kot prva pri nas, to javno izpostavila in si začela kot ambasadorja malih borcev tudi aktivno prizadevati, da se ta oskrba v naši državi končno uredi. Na to sva opozorila mnoge institucije ter posameznike, tudi predsednika države, varuha človekovih pravic in Ministrstvo za zdravje. Prav tako si želiva, da zaradi aktualnih kriznih razmer doma in po svetu otroci z redkimi boleznimi ne bodo zopet odrinjeni na obrobje, ampak, da ohranimo našo srčnost, dobrodelnost in sočutje tudi v teh zahtevnih časih. Verjameva, da bomo Slovenci to zopet dokazali. Kot vedno praviva - naj zmaga ljubezen!,« je za Slovenske novice povedal Gregor.



Ob prvi obletnici odhoda Viljema Julijana je Gregor na facebooku objavil ganljiv zapis, v katerem se je obrnil k svojemu pokojnemu sinku. Objavljamo ga v celoti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije