BREZ USTREZNIH DOVOLJENJ

Gradnja hotela na Bavarskem dvoru: podreti morajo, kar so zgradili (VIDEO in FOTO)

V samem središču Ljubljane je veliko gradbišče. Tam naj bi nastal hotel s 300 sobami, gradi ga Zlatarna Celje, a vmes je posegla gradbena inšpekcija in ustavila gradnjo.
Fotografija: Na Bavarskem dvoru naj bi zrasel hotel Atower. A je gradbena inšpekcija izdala odločbo za odstranitev vsega, saj gre za nelegalno gradnjo. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Na Bavarskem dvoru naj bi zrasel hotel Atower. A je gradbena inšpekcija izdala odločbo za odstranitev vsega, saj gre za nelegalno gradnjo. FOTO: S. N.

Kjer se stikajo Dunajska, Slovenska in Tivolska cesta in kjer že stoji en hotel (InterContinental), naj bi nastal še en hotel s 300 sobami, Atower. Investitor je Zlatarna Celje, ki pa je po odloku gradbene inšpekcije morala prenehati z gradnjo in celo odstraniti vse, kar je bilo do zdaj narejeno. Razlog pa: ni ustreznih dovoljenj.

Na stičišču treh pomembnih ljubljanskih cest bodo stala t. i. Severna vrata. En hotel že stoji, drugega gradi Zlatarna Celje. FOTO: S. N.
Na stičišču treh pomembnih ljubljanskih cest bodo stala t. i. Severna vrata. En hotel že stoji, drugega gradi Zlatarna Celje. FOTO: S. N.

Zadnji novembrski dan smo se odpravili na gradbišče, kjer je jasno videti, da potekajo dela. Zdi se, da ne gre za odstranjevanje že zgrajenega, marveč za nadaljnjo gradnjo. Gradbenega dovoljenja in podatkov o gradnji (gradbene table) nismo opazili.


So nam pa na ministrstvu za okolje in prostor, pod katerega sodi gradbeni inšpektorat, 26. novembra odgovorili, da je rok za odstranitev objekta 19. marec 2020. Na naše vprašanje, kdo in kako izvaja nadzor odstranitve objekta, pa: »Nadzor izvaja Gradbena inšpekcija Inšpektorata RS za okolje in prostor.«

​Preberite še:
FOTO: Jankovićeva Severna vrata vse bliže realizaciji

Najprej načrtovali stolpnico, potem začeli graditi hotel

Bavarski dvor, gradnja Atower. FOTO: S. N.
Bavarski dvor, gradnja Atower. FOTO: S. N.
Zlatarna Celje je na zemljišču ob poslovni stavbi Telekoma Slovenije in nasproti hotela InterContinental sprva načrtovala gradnjo stolpnice, nato pa razkrila, da gradi hotel. Podzemna dela so se začela v začetku leta in so trajala do sredine septembra. Ustavila jih je gradbena inšpekcija, ki je v odločbi s 1. julija odredila, da mora podjetje v petih mesecih pridobiti z gradbenim dovoljenjem skladno dokumentacijo za izvedbo gradnje, nato pa z novo odločbo odredila, da mora investitor 18. septembra gradnjo ustaviti, v pol leta na svoje stroške odstraniti gradnjo objekta in vzpostaviti prejšnje stanje.

»Obe izdani odločbi še nista pravnomočni (pritožba je odstopljena na drugo stopnjo – MOP. Odločeno bo predvidoma do konca leta,« so še povedali na ministrstvu za okolje.

Ste opazili kaj zanimivega? Pišite nam, dodajte fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije