Gorenjske tajnice, srebrne jubilantke

Združujejo zaposlene in upokojene članice. Aktivne so tudi na humanitarnem področju.
Fotografija: Gorenjske tajnice praznujejo skupaj s tržiškim županom mag. Borutom Sajovicem. FOTO: Mira Bratun
Odpri galerijo
Gorenjske tajnice praznujejo skupaj s tržiškim županom mag. Borutom Sajovicem. FOTO: Mira Bratun

Klub tajnic Gorenjske je praznovanje 25-letnice nedavno združil z redno letno skupščino v tržiškem muzeju. Dosedanja predsednica Bojana Kavčič, ki je bila na skupščini ponovno izvoljena na ta položaj, je v svojem poročilu o delu v minulem letu poudarila pomen druženja ter izmenjavo izkušenj, kar je pomembno tako za še zaposlene članice kot tudi ali še bolj za tiste, ki so že upokojene.


Poročala je o »čvekih«, ki so jih tudi lani združili z zanimivimi predavanji ali delavnicami. Največ udeleženk je bilo na delavnici o tehniki sproščanja, ki jo je v Zdravstvenem domu Kranj vodila Bojana Povšnar. Zbirale so šolske potrebščine za humanitarno društvo Taja iz Trebnjega. Zanimiv je bil tudi pohod po Poti dražgoških spominov, ki so ga končale z ogledom filma o življenju domačinov nekoč in danes. Tudi dan z županom Bleda Janezom Fajfarjem, ki je nadvse zanimiv govorec in ima zgodovino tega gorenjskega bisera v malem prstu, je minil hitro in v nadvse prijetnem vzdušju.

Pred klubom tajnic Gorenjske so novi cilji in naloge, zato se članice, trenutno jih je 41, že veselijo novih dogodkov. Še vedno so del Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije, a se ta namerava preimenovati v Zvezo klubov poslovne odličnosti. Toda Gorenjke temu soglasno nasprotujejo. Sicer je bilo na letošnji skupščini Kluba tajnic Gorenjske, katere organizacijo sta prevzeli članici iz Tržiča Ljubica Nadišar in Danica Špilak, nadvse prijetno in slovesno. Udeleženke so si še pred uradnim delom ogledale stari del Tržiča in muzej, po katerem jih je popeljal kustos dr. Bojan Knific.


V spremljajočem kulturnem programu je nastopila 11-letna violinistka Hanna, pozdravil jih je tržiški župan mag. Borut Sajovic, po uradnem delu pa so razrezale slavnostno torto. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije