EVRI, EVRI

Gorenak razkril plače svojih sodelavcev

Pravi, da je to naredil, da primerja, kako velike so razlike.
Fotografija: Vinko Gorenak. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Vinko Gorenak. FOTO: Matej Družnik, Delo

»Plače so vedno zanimiva tema, sploh plače funkcionarjev,« tako je na twitterju zapisal državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše Vinko Gorenak in na svojem blogu objavil septembrske plače funkcionarjev, ki so zaposleni v kabinetu predsednika vlade. Zapisal je, da dela primerjavo z bruto plačami policistov za december 2020.

Gorenak želi poudariti, da je imelo decembra lani najmanj 20 zaposlenih v policiji višjo plačo od predsednika vlade. Ta je imel septembra 2020 plačo 6075,82 evra, od sedmega do drugega mesta so se razvrstili državni sekretarji, ki so imeli septembra plačo od 4907,82 do 5246,22 evra. Med njimi so Gorenak, Marjan Dolinšek, Bojan Pograjc, Senčar Igor, Jelka Godec in Katja Triller Vrtovec.

Nekateri so podvomili o ustreznosti tega, da Gorenak primerja septembrske in decembrske plače. Na to ga je opozorila tudi Nataša Pirc Mursar in ga pozvala, naj objavi, kakšne plače so v kabinetu imeli decembra. Gorenak je izziv sprejel in napovedal, da jih bo objavil v nekaj urah. Decembrske plače zaposlenih v kabinetu predsednika vlade so bile čez nekaj ur objavljene na vladni spletni strani: podobne so septembrskim.

FOTO: Gov.si
FOTO: Gov.si

 
 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije