KMETIJSTVO, DELO IN KULTURA

Razkrita še tri ministrska imena v prihajajoči Golobovi vladi

Znani kandidati za resorje kulture, dela in kmetijstva.
Fotografija: Robert Golob in Luka Mesec. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Robert Golob in Luka Mesec. FOTO: Jure Eržen, Delo

Znano je še eno ministrsko ime v prihajajoči vladi Roberta Goloba. Kandidatka za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v novi vladi je po poročanju spletnega Dela Irena Šinko. Kot še poročajo, je Šinkova dva mandata (2010–2018) vodila Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov, danes pa je na upravni enoti Murska Sobota višja svetovalka na oddelku za okolje in prostor.

Irena Šinko. FOTO: Jože Suhadolnik 
Irena Šinko. FOTO: Jože Suhadolnik 
Šinkova je še pred potrditvijo v Gibanju Svoboda za Delo potrdila, da so jo iz Gibanja Svoboda povprašali o njenem »videnju kmetijstva«, ali se bodo odločili za njo, pa da je stvar Roberta Goloba. Zdaj je torej znano, da je med tremi imeni za kmetijsko ministrico (poleg Šinkove še Darja Majkovič in Nataša Kopušar), ki so se omenjala nazadnje, zmagovalka prav ona.

Znana tudi še dva ministrska kandidata Levice

Simon Maljevac. FOTO: Tomi Lombar
Simon Maljevac. FOTO: Tomi Lombar
V stranki Levica pa so za STA potrdili, da sta njihova kandidata za ministra Asta Vrečko za resor kulture in Simon Maljevac za resor dela, družine, socialnih zadev in enakih možnosti. Kandidata mora sicer potrditi še članstvo Levice na notranjem referendumu stranke, ki bo predvidoma zaključen v petek, še pravijo v Levici.

Kandidat za ministra ustanovitelj inštituta 8. marec

Da naj bi bil kandidat za ministra za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti Maljevac, ustanovitelj inštituta 8. marec, smo na našem portalu poročali že v ponedeljek.  V predvolilnem času je Maljevac dejal: »Sam se zavzemam za delavski boj za boljše plače, ekonomsko demokracijo in bolj transparentno upravljanje javnega premoženja​ ter za investiranje v znanost in razvoj – to, menim, je pot, po kateri bi morala iti Slovenija.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije