PREMOGOVNIK VELENJE

Golob: Stanje je alarmantno, zalog premoga samo za dva tedna

V pričakovanju energetsko hude zime se je želel predsednik vlade prepričati o tem, kakšno je stanje na deponiji premoga v Velenju.
Fotografija: Predsednik vlade Robert Golob in minister za infrastrukturo Bojan Kumer sta obiskala Premogovnik Velenje. FOTO: Miran Beškovnik
Odpri galerijo
Predsednik vlade Robert Golob in minister za infrastrukturo Bojan Kumer sta obiskala Premogovnik Velenje. FOTO: Miran Beškovnik

Predsednik vlade Robert Golob je v sklopu današnjega obiska v Velenju skupaj z ministrom za infrastrukturo Bojanom Kumrom obiskal Premogovnik Velenje.

Kot je dejal, se je v pričakovanju energetsko hude zime želel prepričati o tem, kakšno je stanje na deponiji premoga. Stanje pa je po njegovih besedah slabo, saj je na njej za vsega dva tedna zalog.

Vlada je HSE naložila, da začne takoj aktivnosti za uvoz premoga

»To je glavni razlog, da je vlada Holdingu Slovenske elektrarne (HSE) naročila, da takoj začne aktivnosti za uvoz premoga. Ne zato, da bi nadomestil proizvodnjo premogovnika, pač pa obratno, saj želimo, da bi premogovnik maksimalno in takoj povečal proizvodnjo. Kot smo bili danes seznanjeni, žal to ne gre tako hitro,« je dejal premier. Ob tem so zanj pomembni tudi pogovori o točki izstopa iz premoga, za kar je trenutno letnica postavljena pri 2033. Po njegovem je pomembno, da je sprejeta strategija do leta 2026, osredotočiti pa se je treba na to, da se jo operacionalizira.

image_alt
Brez panike, zapiranja podjetij ne bo

Goloba predvsem skrbi, da projekti še niso pripravljeni in da Slovenija denarja, ki ga ima glede na obseg prestrukturiranja regije malo, ne bo znala ustrezno investirati v šaleški regiji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije