KAŽEJO PODATKI

Golob si lahko oddahne, Logar nima take sreče

V primeru volitev bi Gibanje Svoboda volilo 25,6 odstotka anketirancev, največjo opozicijsko stranko SDS pa 20,6 odstotka.
Fotografija: Vlada Roberta Goloba je stabilizirala javno podporo. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Vlada Roberta Goloba je stabilizirala javno podporo. FOTO: Jože Suhadolnik

Vlada Roberta Goloba je stabilizirala javno podporo, kažejo podatki majske ankete Mediane za POP TV. Delež podpornikov vlade je po štirih mesecih padanja drugič zapored rahlo zrasel. Medtem je priljubljenost padla poslancu SDS Anžetu Logarju, prehitela ga je predsednica države Nataša Pirc Musar. Volivci so ji dodelili najboljšo povprečno oceno.

Delo premierja in njegove ministrske ekipe podpira 46,4 odstotka vprašanih. Vlade ne podpira 40 odstotkov anketiranih, preostali pa so neopredeljeni.

Če bi bile jutri volitve

V primeru volitev bi Gibanje Svoboda volilo 25,6 odstotka anketirancev, največjo opozicijsko stranko SDS pa 20,6 odstotka. SD je zabeležila šestodstotno podporo, NSi pa 5,1-odstotno. Levica ima 3,9-odstotno podporo, kar je pod parlamentarnim pragom.

Povečal se je delež neopredeljenih. Skoraj 18 odstotkov vprašanih ne ve, koga bi obkrožilo, skoraj devet odstotkov pa ne bi izbralo nobene od obstoječih strank. Preostali niso hoteli odgovoriti.

Med neparlamentarnimi strankami ima Resnica 2,1 odstotka, Pirati 1,4 odstotka, Naša prihodnost in Dobra država pa po 1,2 odstotka.

Najboljša povprečna ocena

Najboljšo povprečno oceno so volivci tokrat dodelili predsednici države Nataši Pirc Musar. Sledi ji poslanec SDS Anže Logar, na tretjem mestu je zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan, četrto pa je zasedel premier Robert Golob. Na petem mestu je pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan, sledi ji gospodarski minister Matjaž Han. Na sedmem mestu je evropska poslanka Ljudmila Novak, sledi ji predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Poslanec NSi Jernej Vrtovec je zasedel 9. mesto, 10. pa zunanja ministrica Tanja Fajon.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je anketo za POP TV opravil med 22. in 25. majem na reprezentativnem vzorcu 710 vprašanih.

Preberite še:

image_alt
To meni Tonin: Na naslednjih volitvah odpihnemo to nesposobno vlado

image_alt
Robert Golob ima spet novo

image_alt
Ste videli odziv Roberta Goloba po neverjetni vožnji Primoža Rogliča?

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije