VOLITVE 2022

Golob predstavil najožje člane Gibanja Svoboda (VIDEO)

Robert Golob se je na današnjem kongresu potegoval za mandat predsednika stranke.
Fotografija: Izjava Roberta Goloba po ustanovitvenem kongresu stranke. FOTO: Jože Suhadolnik, Delp
Odpri galerijo
Izjava Roberta Goloba po ustanovitvenem kongresu stranke. FOTO: Jože Suhadolnik, Delp

Nekdanji šef Gen-i Robert Golob je bil po odmevni najavi, da bo kandidiral za predsednika stranke Stranka zelenih dejanj – Z.dej, ki jo je lani spomladi ustanovil nekdanji okoljski minister Jure Leben, na današnjem kongresu izbran za novega predsednika stranke. Delegati so med drugim spremenili tudi ime stranke, ki se po novem imenuje Gibanje Svoboda.

Na kongresu je okoli 190 delegatov potrdilo še podpredsednico Urško Klakočar Zupančič, generalnega sekretarja, nekdanjega novogoriškega župana Mateja Arčona in predsednico sveta stranke Miro Koželj.

Kongres je potrdil tri programska izhodišča, ki so podnebna agenda, zdravstvena kriza in izzivi medgeneracijskega dialoga, je naštel Golob. Klakočar Zupančičeva je dodala, da se bodo zavzemali za spoštovanje, svobodo, demokracijo in ponovno vzpostavitev vladavine prava.

Golob je napovedal, da se bodo v stranki udeležili sestanka s strankami Kul, v katerih vidijo »naravnega zaveznika«. »Če hočemo priti do svobode, kar je naš glavni cilj, moramo sodelovati z vsemi tistimi, ki spoštujejo iste vrednote – spoštovanje, sodelovanje, solidarnost,« je dejal.

image_alt
Janša s temi besedami označil politične nasprotnike

Golob je bil deležen tudi vprašanj o besedah premierja Janeza Janše, ki je komentiral, da gre pri Golobu za popravni izpit Zorana Jankovića,  a se je komentarja vzdržal, ker je prepričan, da imajo ljudje dovolj prepiranja med politiki. »Ne vstopamo v politiko, da bi se kregali z ostalimi, kaj si mislijo o nas. Verjamemo, da je treba dati Slovencem boljšo prihodnost,« je povedal.

Več o novem programu in kandidatni listi za parlamentarne volitve bo znano v prihodnjih dneh. 

Novinarsko konferenco ste si lahko ogledali na spodnji povezavi. 

Stranki sta se pridružila tudi nepovezana poslanca Jurij Lep in Janja Sluga.

image_alt
Golobu sta se pridružila znana poslanska obraza

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije