KOSILO IN KLEPET

Golob presenetil novoizvoljeno predsednico: poglejte, kaj je prinesel na njuno prvo srečanje (FOTO)

Zadržala sta se na daljšem razgovoru.
Fotografija: Robert Golob in Nataša Pirc Musar. FOTO: Črt Piksi 
Odpri galerijo
Robert Golob in Nataša Pirc Musar. FOTO: Črt Piksi 

Premier Robert Golob se je srečal z novoizvoljeno predsednico republike Natašo Pirc Musar. Nadejata se dobrega sodelovanja pri izzivih doma in si želita usklajenega delovanja Slovenije na mednarodnem parketu. Med prioritetami izpostavljata nestalno članstvo Slovenije v varnostnem svetu in prizadevanja za stabilizacijo razmer na zahodnem Balkanu.                        

Z novoizvoljeno predsednico sta se po besedah Goloba danes zadržala na daljšem razgovoru, na katerem sta med drugim izmenjala svoje poglede in stališča, v ospredju je bilo tudi delovanje na mednarodnem političnem parketu, kjer je bil, kot je poudaril Golob, sedanji predsednik izjemno aktiven, tudi uspešno je promoviral interese Slovenije in prepoznavnost v tujini.

Premier ni prišel praznih rok

Po besedah Pirc Musarjeve, ki bo polni mandat predsednice nastopila 23. decembra, sta si s premierjem edina, da mora biti zunanja politika države usklajena tudi z državnim zborom. »Ni dobro, če bi bili neusklajeni in v tujini nastopali vsak s svojimi stališči.« Navdušenje po srečanju je izrazila tudi na facebooku, kjer se mu je zahvalila za prisrčen sprejem in kosilo. Golob pa ji je ob tej priložnosti podaril tudi bogat šopek rož.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas