JAVNO DOSTOPNO

Golob pokazal račune, v Bruslju z njim tudi hčerka (FOTO)

Za stroške letalskih vozovnic za mlajšega sina in polnoletno hčer, ki sta ga spremljala na nedavni poti v Bruselj, je odštel 1.690,39 evra, za stroške njunih treh nočitev v hotelu pa 1.643,72 evra.
Fotografija: Robert Golob, predsednik vlade. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Robert Golob, predsednik vlade. FOTO: Blaž Samec

Predsednik vlade Robert Golob je za stroške letalskih vozovnic za mlajšega sina in polnoletno hčer, ki sta ga spremljala na nedavni poti v Bruselj, odštel 1.690,39 evra, za stroške njunih treh nočitev v hotelu pa 1.643,72 evra, je razvidno iz računov, ki jih je urad za komuniciranje (Ukom) danes objavil na spletni strani.

Preberite še: 

image_alt
Janša stopil v bran Golobu

Premierja Roberta Goloba je na nedavni poti v Bruselj, kjer se je sam udeležil vrha EU, spremljal tudi del družine, kar je odprlo vprašanje pokrivanja stroškov. Golob je pred dnevni v izjavi za medije poudaril, da bo na službenih poteh družina še naprej ob njem, »da pa mu je popolnoma jasno, da mora stroške zanjo poravnati sam.« 

Danes pa je urad vlade za komuniciranje stroške omenjenega obiska v Bruslju tudi razkril in na spletnih straneh vlade objavil računa letalskih vozovnic in nastanitve za člane Golobove družine.

Preberite tudi

image_alt
Govorice so se izkazale za resnične: Robert Golob v Bruselj ni odpotoval sam (FOTO)

Ob tem iz Ukoma pojasnjujejo, da sta premierja na nedavni poti v Bruselj spremljala mlajši sin in polnoletna hči, ki pa nista bila del uradnega programa. »Kot že navedeno, je stroške za njiju poravnal predsednik sam,« so zapisali. Dodali so, da je predsednik vlade letalske vozovnice za sina in hčer plačal z nakazilom na račun, hotelske stroške pa je poravnal s svojo plačilno kartico v recepciji hotela.

Predsednik je letalske vozovnice plačal z nakazilom na navedeni račun, hotelske stroške pa je poravnal s svojo plačilno kartico v recepciji hotela. FOTO: Ukom
Predsednik je letalske vozovnice plačal z nakazilom na navedeni račun, hotelske stroške pa je poravnal s svojo plačilno kartico v recepciji hotela. FOTO: Ukom

Na Ukomu so ponovili še, da funkcija predsednika vlade zahteva precejšnja prilagajanja zasebnega in službenega življenja in da bo predsednik vlade zaradi številnih poti v tujino občasno na pot vzel tudi družinske člane.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas