V VATIKANU

Golob obiskal Papeža Frančiška za rojstni dan, to mu je podaril (FOTO)

Predsednik vlade je poglavarju Katoliške cerkve prinesel Plečnikovo kljuko z vrat Nuka in dres člana slovenske nogometne reprezentance Andresa Vombergerja.
Fotografija: Predsednik vlade je poglavarju Katoliške cerkve prinesel dres člana slovenske nogometne reprezentance Andresa Vombergerja. FOTO: Vlada RS, Twitter FOTO: Vlada Rs, Twitter
Odpri galerijo
Predsednik vlade je poglavarju Katoliške cerkve prinesel dres člana slovenske nogometne reprezentance Andresa Vombergerja. FOTO: Vlada RS, Twitter FOTO: Vlada Rs, Twitter

Papež Frančišek je v Vatikanu na zasebno avdienco sprejel slovenskega premierja Roberta Goloba. Kot so sporočili s Svetega sedeža, sta sogovornika izpostavila dobre dvostranske odnose med Slovenijo in Svetim sedežem ter izrazila željo po nadaljevanju sodelovanja. Govorila sta tudi o aktualnih temah v svetu.

Med njimi so pri Svetem sedežu izpostavili širitev Evropske unije na države Zahodnega Balkana ter vojno v Ukrajini in njene posledice za Evropo.

Premier Golob in papež Frančišek, ki ravno danes praznuje 86. rojstni dan, sta izpostavila tudi pozitiven prispevek Katoliške cerkve slovenski družbi.

Predsednik slovenske vlade se je v okviru današnjega obiska v Vatikanu sešel tudi z državnim tajnikom Svetega sedeža Pietrom Parolinom in nadškofom Paulom Richardom Gallagherjem, tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije