DA BOBNARJEVA ODSTOPI, GA JE PRESENETILO

Golob o tem, da ga preiskujejo: »Če bodo tako ocenili, bom z njimi sodeloval«

Policija vodi predkazenski postopek zoper Gen-I in njegove odgovorne osebe, med katerimi naj bi bil nekdanji prvi mož Gen-I in sedanji premier.
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Leon Vidic, Delo

Poročali smo že, da policija vodi predkazenski postopek zoper Gen-I in njegove odgovorne osebe, med katerimi naj bi bil nekdanji prvi mož Gen-I in sedanji premier Robert Golob. To bi lahko botrovalo domnevnemu Golobovemu vpletanju v delo policije in odhodu notranje ministrice Tatjane Bobnar.

Premier je na novinarski konferenci, sicer namenjeni podelitvi statusa kandidatke za članstvo v EU BiH, dejal, da o tem ne ve nič več, kot je prebral v Mladini.

image_alt
Golob zažugal voditelju Slaku: Tega mi nihče, tudi vi ne, ne more preprečiti

»Vem pa še iz predvolilnega časa, da je bil cel kup različnih poskusov, da bi me takrat diskreditirali prek represivnih organov. Sam sem bil do zdaj tudi prek medijev obveščen o več takih poskusih, od ovadbe zaradi plače, ki sem jo prejemal, do ovadbe zaradi poslov Gen-I v Črni gori, v Srbiji.«

Dodal je, da ne ve, za kateri primer gre. Ne dvomi pa, da bodo pristojni organi ustrezno ukrepali in proučili stvari. »Če bo napočil čas in če bodo tako ocenili, bom z njimi sodeloval. Do zdaj pa me nihče ni obvestil na noben način o nobenem od teh postopkov.«

Ob namigih, da bi Darka Muženiča Golob želel nazaj na NPU, da bi lahko vplival na preiskavo, pa je Golob ponovil le, da je bil Muženič razrešen nezakonito in njegov poziv je šel v smislu implementacije sodbe sodišča. »To ni noben politični pritisk,« je zatrdil in ponovil, da so bili postopki zoper njega sproženi z namenom, da oblatijo njegovo ime.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije