BREZ DOGOVORA

Golob o besedah Luke Mesca: Ko bo zakon stopil v veljavo, bomo morali imenovati ministre. Pika

Predsednik vlade pravi, da ni bilo nobenega dogovora o rekonstrukciji zakona o vladi.
Fotografija: Izjava Roberta Goloba o podpori Milanu Brglezu za predsednika države. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Izjava Roberta Goloba o podpori Milanu Brglezu za predsednika države. FOTO: Voranc Vogel

Predsednik vlade Robert Golob je v izjavi za medije dejal, da dogovora o rekonstrukciji vlade ni. S tem se je odzval na izjavo ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luke Mesca, da ministrstva za solidarno prihodnost ne bo. Tega naj bi Mesec prevzel po zakonu o vladi, ki ga za zdaj ovira referendumski postopek.

Golob je v izjavi za medije po seji sveta stranke Gibanje Svoboda dejal, da zakona o vladi, dokler je v referendumski pobudi, ne morejo spreminjati.

Če bodo zbrani in vloženi podpisi za referendum, katerega pobudnica je SDS, ga bodo tudi zagovarjali. »Nič se ne spreminja, ne glede na to, kaj nekdo izjavi. Kdor koli v tem trenutku,« je dodal.

Pravi, da ne bodo prehitevali

Golob meni, da se je po nepotrebnem ustvaril vtis, da gre v tem zakonu o vladi le za tri nova ministrstva. »Ta zakon je bistveno več,« pravi Golob. Bistvo zakona je reorganizacija vlade, saj da reorganizira celo vrsto sektorjev – nekatere povezuje, druge razdružuje, vključno z resorji, s katerimi so povezana stanovanja in dolgotrajna oskrba. »Ne glede na personalno zasedbo posameznega ministrstva,« je dejal.

»Ko bo zakon stopil v veljavo, bomo morali imenovati ministre. Pika,« je dejal Golob. O morebitni rekonstrukciji vlade pa se bodo odločali pozneje, je dejal. »O tem ni bilo v koaliciji popolnoma nobenega dogovora,« je povedal Golob. Dodal je, da so se dogovorili le, da s tem ne bodo prehitevali, dokler referendum ne bo mimo.

Mesec je pretekli teden namreč v pogovoru za STA dejal, da ministrstva za solidarno prihodnost, ki ga je načrtovala vlada Roberta Goloba, ne bo, ne glede na izid referenduma. Dodal je, da bo ostal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ter napovedal, da bodo na ta resor prenesena področja stanovanjske politike, dolgotrajne oskrbe in ekonomske demokracije. Mesec je zatrdil, da je o tem obvestil predsednika vlade.

SDS je podpise za referendum o zakonu o vladi sicer začela zbirati 1. septembra. Zbirali jih bodo 35 dni, do 5. oktobra.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas