IMENA KANDIDATOV

Golob napovedal, da bodo do petka znani predlogi za nove

Ministrstvo za solidarno prihodnost, ki bo novoustanovljeno, po besedah predsednika vlade ostaja v domeni Levice.
Fotografija: Robert Golob in Luka Mesec. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Robert Golob in Luka Mesec. FOTO: Jure Eržen, Delo

Po potrditvi sprememb zakona o vladi na nedeljskem referendumu bodo koalicijski partnerji do petka oblikovali predloge imen kandidatov za nove ministrske položaje, je napovedal premier Robert Golob. Ministrstvo za solidarno prihodnost, ki bo novoustanovljeno, po njegovih besedah ostaja v domeni Levice.

image_alt
Eugenija Carl: So razumeli sporočilo? Slovenija hoče naprej

Kot je dejal Golob, so si koalicijski partnerji vzeli čas do petka, da ponudijo imena za položaje na ministrstvih, ki bodo po uveljavitvi sprememb zakona o vladi novoustanovljena. Sam bo tako počakal do konca tedna, prihodnji teden pa bodo ta imena »dali naprej«, je še napovedal.

Spremembe zakona o vladi predvidevajo tudi ustanovitev ministrstva za solidarno prihodnost, ki naj bi ga po prvotnem načrtu prevzel koordinator Levice Luka Mesec, a naj bi ta zdaj ostal na funkciji ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Po Golobovih besedah ministrstvo za solidarno prihodnost ostaja v domeni Levice, pri čemer se premier, kot je napovedal, »ne bo vtikal v to, kako bo Levica sama na svojem ministrstvu predlagala ministre«. Do njihovega predloga se bo opredelil, ko ga bo dobil, je še napovedal.

image_alt
Grims vidno razočaran, oglasil se je Janša; v štabu koalicije pa veselo (VIDEO, FOTO)

O dilemah, kateri ministri oziroma kandidati bodo morali na zaslišanja pred pristojna delovna telesa v državnem zboru, Golob pravi, da bosta o tem presojali vladna služba za zakonodajo in parlamentarna zakonodajnopravna služba. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije