NI BILO ZANIMANJA?

Golob nagovoril Evropski parlament: takšen prizor ga je pričakal v dvorani (FOTO)

Janša je situacijo označil za žalostno.
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Vlada RS, Twitter
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Vlada RS, Twitter

Premier Robert Golob je danes nagovoril poslance Evropskega parlamenta ter opozoril, da je ta teden ključen za ukrepanje EU proti visokim cenam energentov. Evropske institucije je pozval k odločnejšim ukrepom na področju energije, izpostavil pa je tudi, da mora unija državljanom Bosne in Hercegovine dati priložnost za evropsko prihodnost.

Dotaknil se je tudi vladavine prava in pri tem omenil osebno zgodbo. Kot je dejal, je bil zadovoljen s svojim življenjem, dokler ni spoznal, da »prejšnja vlada uničuje vladavino prava s sovražnim govorom, slabitvijo pravosodnega sistema in poseganjem v medije«. Zato je, kot pravi, stopil iz svoje cone udobja in vstopil v politiko, saj je spoznal, da se o vladavini prava ne pogajamo, ampak jo je treba uveljaviti, kar je odgovornost vseh v političnem sistemu.

Nekdanji vodja kabineta predsednika vlade v vladi Janeza Janše Peter Štuhelj pa je na twitterju objavil fotografiji iz precej prazne plenarne dvorane. »Slovenska delegacija, ki je prišla s PV (na njegovi skrajni levi) je številčnejša od v dvorani prisotnih evropskih poslancev,« je ob tem zapisal. Tvit je poobjavil tudi Janša, ki je ob tem pripomnil: »Žalostno

Po nagovoru Goloba pa se je oglasila tudi evroposlanka Romana Tomc, ki je prav tako omenila precej prazno dvorano, premierju pa je očitala tudi, da ni odgovoril na vprašanja prisotnih. »V Evropskem parlamentu še nisem poslušala nobenega predsednika vlade, ki bi se tako hvalil na osebni ravni kot se je dr. Golob. To ni bil državniški govor politika evropskega formata,« je zapisala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije