PREGLEDI

Gneča pred vrati bolnišnic: »Kot da smo v trgovini« (FOTO)

Objavljeno 02. junij 2020 14.31 | Posodobljeno 02. junij 2020 14.59 | Piše: N. Č.

Pred vstopom v zdravstveno ustanovo pacientu, ki je naročen na pregled, izmerijo telesno temperaturo.

FOTO: Dejan Javornik, Slovenske novice
Bolnišnice in druge zdravstvene ustanove so nedavno začele ambulantne preglede za nenujne bolnike, ki so odpadli zaradi epidemije koronavirusa. Zaradi spremenjene organizacije dela ponekod prihaja do gneče, a kot smo se prepričali na lastne oči, vse poteka umirjeno in brez večjih nevšečnosti.

image
FOTO: Dejan Javornik, Slovenske novice

Gneča nastaja pri vhodu, kjer je tudi vstopna točka in kjer pacienti izpolnijo vprašalnik o zdravstvenem stanju. Mnogi, kot smo opazili, ne upoštevajo varnostne razdalje, maske pa so imeli vsi.

Na facebooku Poliklinike UKC Ljubljana pišejo pacienti, da je gneča, kot da so v trgovini in v vrsti čakajo na vstop vanjo: »Takšnih prizorov čakajočih pred trgovino smo bili vajeni na vrhuncu epidemije novega koronavirusa.«

Zaradi izognitve gneči iz UKC Ljubljana naročene paciente prosijo, naj pridejo na pregled največ 15 minut pred terminom in se s tem v večji meri izognejo gneči pred vhodom v zdravstvene ustanove.


Vprašalnik lahko izpolnite že doma


Zdravstveni delavci zahtevajo, da pacienti in obiskovalci, ki vstopajo v zdravstveno ustanovo, izpolnijo vprašalnik o zdravstvenem stanju, da bi  prepoznali možne bolnike z okužbo z novim koronavirusom, pri katerih so potrebni posebni previdnostni ukrepi.

image
Pred vstopom pacientom izmerijo telesno temperaturo, ti pa izpolnijo tudi vprašalnik in si razkužijo roke. FOTO: Dejan Javornik, Slovenske novice

Vprašalnik pošljejo po pošti nekaj dni pred zdravstveno obravnavo, a ga mnogi kljub vsemu ne izpolnijo. Vprašalnik, ki ga tudi mi prilagamo, si lahko natisnete na spodnji povezavi in ga izpolnite že pred prihodom na pregled.

Vprašalnik o epidemiološki poizvedbi za koronavirusom (covid-19)

Po pregledu vprašalnika in pogovoru z medicinsko sestro sme pacient vstopiti v stavbo največ 15 minut pred obravnavo.
Deli s prijatelji