JAVNE DRAŽBE

Fursovi rubežniki pobrali tudi plišaste igrače

Zaseženi predmeti dolžnikov med drugim prodajajo na Bolhi.
 
Fotografija: Zasežene plišaste igrače. FOTO: Furs
Odpri galerijo
Zasežene plišaste igrače. FOTO: Furs

LJUBLJANA – Vse pogosteje, če ne že dnevno, Finančna uprava Republike Slovenije (Furs) na svojem portalu javno draži zarubljene premičnine. Najpogosteje se tako na javni dražbi znajdejo motorna vozila, plovila, vrednostni papirji in trgovsko blago, ker ga je najlažje oceniti in potem tudi lažje prodati. Tako se pri Fursu izognejo dolgotrajnejšemu skladiščenju predmetov.   

...
...

Med »plehom« pa se najdejo tudi oglasi, ki izstopajo. Tako nam je v oči padla ponudba za nakup plišastih in drugih igrač, kot so sestavljanke, plavalni obroči itn. Pojasnili so nam, da je bil dolžnik pravna oseba in da so mu igrače zasegli kot trgovsko blago, še kot povsem nove.

Če bi bil dolžnik fizična oseba, mu igrač ne bi smeli zaseči, saj so po zakonu iz davčne izvršbe izvzeti obleka, obutev, posoda, pohištvo, bela tehnika, hrana, kmetijski stroji, medalje, medicinsko-tehnični pripomočki, kurjava ...

Fursovi oglasi tudi na Bolhi

Zarubljene premičnine tako prodajo na javni dražbi z zbiranjem ponudb, zanimivo pa je, da oglase zaradi večjega dosega objavijo tudi na vsem poznanem portalu Bolha.com. Po večini vse, kar objavijo, tudi prodajo. Če ne v prvem pozivu, pa v drugem, ko je cena še nekaj nižja.

Pri Fursu se gorivo lahko kupi ceneje

V juliju so prodajali tudi zaseženo dizelsko gorivo. Tisoč litrov so ocenili z vrednostjo 1214 evrov, kar pomeni, da so liter goriva ocenili z vrednostjo 1,21 evra, namesto regulirane cene 1,28 evra za liter. Malenkost nižjo ceno od tržne so ponudili zato, da bi lahko blago hitreje prodali, hkrati pa, kot so nam pojasnili, za blago ne zagotavljajo garancije kot na bencinskih servisih, saj pri dražbi velja pravilo videno – kupljeno. Včasih je tako ena od možnosti, kako prihraniti, nakup na javni dražbi, kjer so prodajne cene navadno precej nižje od tržnih.

Javna dražba dizelskega goriva. FOTO: Furs
Javna dražba dizelskega goriva. FOTO: Furs

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije