UTAPLJANJE V DOLGOVIH

Franci Matoz Celjanu Štormanu zapečatil hotel

Objavljeno 02. januar 2014 11.08 | Posodobljeno 02. januar 2014 11.11 | Piše: STA, K. K.

Štorman je KBM Leasingu dolgoval skoraj dva milijona evrov.

Odvetnik Franci Matoz.

CELJE – KBM Leasing je zaradi skoraj dveh milijonov evrov neplačanih obveznosti lizingojemalca Zvoneta Antona Štormana danes prevzel njegov Hotel Štorman v Celju. Prostore, blagajne in logistična vozlišča hotela so zapečatili, hotel pa bo ostal zaprt, dokler ne bodo natančno pregledani njegovo stanje, inventar in blagajniško poslovanje.

Počakali, da decembrski vrvež mine

Pravni zastopnik KBM Leasinga Franci Matoz je pojasnil, da so lizingojemalca neštetokrat vabili, naj poravnava svoje obveznosti, nato pa tudi, naj se izseli oziroma prepusti hotel v skladu s pogodbo, ki so mu jo odpovedali že v začetku lanskega leta, so sporočili iz družbe Administrator. Štorman ni upošteval pozivov za izselitev, temveč je v hotelu, ki se je pred njegovo vselitvijo imenoval Celeia, še naprej opravljal hotelsko in gostinsko dejavnost.

»Njegove obveznosti do KBM Leasinga pa so samo naraščale. Tako nam je preostal samo še ukrep prevzema hotela, ki smo ga realizirali danes zjutraj,« je pojasnil Matoz. V KBM Leasingu so se sicer odločili, da hotela ne bodo prevzeli sredi decembrskega vrveža, ampak v začetku januarja, ko je gostinski in hotelski utrip v Celju na najnižji točki v letu.

Deli s prijatelji