NALIVI

FOTO: Zapadlo pet centimetrov snega, vremenarji svarijo

Čaka nas deževen dan.
Fotografija: Snega po nižinah še ni pričakovati. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Snega po nižinah še ni pričakovati. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Na Kredarici je v zadnjih 12 urah zapadlo pet centimetrov novega snega. Višina snežne odeje okoli koče pod Triglavom je tako debela 15 centimetrov, kažejo podatki Agencije RS za okolje (Arso).

Snega pod približno 2000 metri v bližnji prihodnosti ni pričakovati, lahko pa pričakujemo obilne padavine. Vremenoslovci so za večji del Slovenije razglasili oranžni, drugi najvišji alarm. Do torka pozno zvečer pričakujemo obilnejše padavine z dolgotrajnimi nalivi. Krajevno bo v zahodni, osrednji, južni in jugovzhodni Sloveniji predvidoma padlo od 50 do okoli 100 litrov na kvadratni meter, v Julijskih Alpah lokalno do okoli 150 litrov na kvadratni meter, drugod pa od 20 do okoli 50 litrov na kvadratni meter dežja.

Kredarico prekriva bela odeja. FOTO: Arso
Kredarico prekriva bela odeja. FOTO: Arso
 

Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 20 stopinj Celzija. V prvem delu noči bo dež večinoma ponehal. Jutri bo na vzhodu deloma sončno in povečini suho, drugod bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe, na zahodu tudi kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, ob morju okoli 13, najvišje dnevne od 11 do 17, v Gornjesavski dolini okoli 7 stopinj.



V četrtek bo več sončnega vremena, nastale bodo le posamezne plohe. V petek bo v zahodnih krajih oblačno s padavinami, na vzhodu bo deloma sončno in v glavnem suho. Tudi v nadaljevanju bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki jih bo več in bodo pogostejše v zahodni polovici države. Najvišje dnevne temperature bodo do nedelje okoli 12, kasneje pa okoli 10 stopinj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije