DAN ŽENA

Foto in video: Roza tank za vse Slovenke

Objavljeno 08. marec 2012 19.21 | Posodobljeno 08. marec 2012 19.21 | Piše: T. Po.

Pred Muzejem za novejšo zgodovino danes stoji poklon vsem Slovenkam.

Tank naj bi bil v slogu razstave, ki stoji v Muzeju za novejšo zgodovino.

LJUBLJANA – Neznanci so v noči na dan žena tank, ki stoji pred Muzejem za novejšo zgodovino, prebarvali v rožnato barvo in v cev tanka zataknili rože, je potrdila direktorica omenjenega muzeja Kaja Širok. Dogodek so po besedah direktorice po uradni dolžnosti že prijavili policiji in pristojnemu ministrstvu.

Pobarvani tank so odkrili v jutranjih urah ob prihodu v službo, je dejala Širokova in poudarila presenečenje zaposlenih nad takšnim vandalizmom. Povoda za takšno dejanje po besedah direktorice še niso ugotovili, so pa povezali rožnato barvo tanka z razstavo Slovenke v dobi moderne, katere temeljna barva je tudi rožnata barva.

Gesta je lepa, zadeva pa resna

»Zadeva je resna, saj ne vemo, kako bomo tank sploh spravili v prvotno obliko,« je poudarila Širokova. Barvo s tanka je namreč nemogoče spraviti, zato bo tank verjetno treba prebarvati v prvotno barvo, je še dejala.

Precej manj jezno pa so na rožnati tank reagirali slovenski tviteraši oziroma tviterjevci, tviteristi ali čivkači. Radijec Andrej Karoli je med drugim zapisal: »Roza z rožami. Tak tank ... imel bom tudi jaz.«

Deli s prijatelji