KJE JE MOŽAKAR?

FOTO: Velika iskalna akcija: poklical na pomoč, ne morejo ga najti

Iskalo ga je več kot 60 ljudi, na pomoč tudi brezpilotno zračno plovilo.
Fotografija: Moškega že več dni iščejo policisti, gasilci, gorski reševalci, lovci in domačini. FOTO: PU Nova Gorica
Odpri galerijo
Moškega že več dni iščejo policisti, gasilci, gorski reševalci, lovci in domačini. FOTO: PU Nova Gorica

VOJSKO – Kljub vsem izvedenim aktivnostim policistov in vseh sodelujočih v obsežni petkovi iskalni akciji pogrešanega italijanskega državljana niso našli. Iskanje je bilo začasno prekinjeno, vseeno pa policija aktivnosti, da bi našli pogrešanega, nadaljuje tudi v teh dneh, obvešča PU Nova Gorica.

Pri iskanju pogrešanega 75-letnega italijanskega državljana so v preteklih dneh sodelovali tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so veliko gozdno območje pregledovali tudi z dronom (posnetki termovizije).

Pogrešanega iščejo na zahtevnem terenu, ki je nevaren tudi za vse sodelujoče v akciji. Območje je polno grap in brezen. Pogrešanega so iskali policisti PP Idrija in policisti gorske policijske enote iz treh policijskih uprav (PU Nova Gorica, PU Kranj, PU Ljubljana), pri iskanju pa so se jim tudi v petek pridružili gasilci (PGD Vojsko, PGD Spodnja Idrija, PGD Idrija), vodniki reševalnih psov z reševalnimi psi (Obala, Ljubljana), pripadniki GRS Tolmin in domačini (skupno približno 60 ljudi). Iskanje pogrešanega se je tudi v petek nadaljevalo s podrobnim pregledovanjem zahtevnega gozdnega terena na širšem območju, kjer je bil pogrešani nazadnje opažen, in na območjih, ki jih je policija identificirala na podlagi informacij, ki jih je na dan izginotja v telefonskih pogovorih posredoval pogrešani italijanski državljan. Prav tako so bila pregledana druga tamkajšnja območja (Log, Ogalce, Korpcija, vrh Štrangel, Ajnšk, Črtež, Zahum ...). Poleg tega so policisti gorske policijske enote in pripadniki GRS Tolmin z vrvno tehniko pregledali zahtevnejša območja, vključno z nekaterimi jamami oziroma brezni (Snežna jama). Območja so bila pregledana večkrat in v različne smeri. Pomagajo med drugimi tudi lovci, ki zelo dobro poznajo tamkajšnji zahteven teren.

Policija zbira tudi druge informacije, da bi našli pogrešanega. Ponovno bodo opravili tudi pogovor s prijateljema pogrešanega, hkrati pa prosijo vse, ki bi kar koli vedeli o pogrešanem 75-letniku, da o tem obvestijo policijo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije